Juventus loopt uit op Milan

Maarten Vandenabeele

Juventus deed een uitstekende zaak op de 20e speeldag van de Serie A. De Bianconeri wonnen vrij eenvoudig hun thuiswedstrijd tegen Brescia, terwijl de Rossoneri verrassend bij Livorno verloren. Juve heeft nu 5 punten voorsprong op de Rossoneri.

Bij leider Juventus bleef Del Piero 90 minuten op de bank. Dat was niet naar de zin van de supporters, die spreekkoren voor de 'Kleine Prins' en voor ex-trainer Lippi lieten horen. Toch geeft het resultaat Capello gelijk. Al na 12 minuten was de thuisploeg aan het feest: Ibrahimovic schoot vanop afstand en Trezeguet deed de bal afwijken in doel, voorbij een kansloze Castellazzi. Op slag van rust nam Domizzi zijn eigen doelman te grazen, zodat de wedstrijd halfweg eigenlijk al gespeeld was.
Na rust werden de aanwezigen enkel opgeschrikt door de blessure van Nedved, die op de brancard moest worden weggedragen en vervangen werd door Kapo.

AC Milan liet een steek vallen bij het bescheiden Livorno van zijn ex-speler Donadoni. Colombo (foto) was de grote held: hij reageerde in de 28e minuut het snelst op een save van Dida. De thuisploeg hield vervolgens heel goed stand en kon nog een aantal keren gevaarlijk uitbreken. In de blessuretijd kreeg Nesta nog een tweede gele kaart: de tweede rode kaart in korte tijd voor de international.

Udinese, de derde in de stand, ging verrassend onderuit tegen Reggina. In Friuli kwamen de mannen van trainer Mazzarri met 0-2 winnen. In de 39e minuut scoorde Bonazzoli (foto, links) en in de 91e minuut verdubbelde Borriello de voorsprong. Ondertussen was de bezoekende trainer al naar de tribune verwezen voor overdreven commentaar op de wedstrijdleiding.

Sampdoria kende een vliegende start in Rome tegen Lazio. De Blucerchiati stonden al na 4 minuten met 0-2 voor: Kutuzov scoorde al na 1 minuut en 3 minuten later benutte Flachi een strafschop. Kort daarop kon Di canio de zijnen weer in de wedstrijd brengen, maar zijn slappe penalty werd gered door Antonioli. In de 62e minuut kon Rocchi wel de aansluitingstreffer scoren, maar verder kwamen de Romeinen niet.

Lecce won dankzij een doelpunt van Bojinov van Atalanta. De treffer van de Bulgaar in de 33e minuut was genoeg voor de overwinning. Montolivo werd in de slotfase nog uitgesloten bij de bezoekers.

Messina won met dezelfde cijfers van Parma. Di Napoli scoorde in de 80e minuut. In de slotseconden liet Rupolo dé kans op de gelijkmaker liggen: voor een leeg doel trapte hij de bal over.

In Siena - Palermo was er mede door de mist weinig te zien. Het bleef dan ook 0-0.

Vanavond sluiten Fiorentina en Roma de speeldag af in Firenze.