Analyse Eernegem niet afgeschreven

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Eernegem niet afgeschreven
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 19de speeldag liet vooral Eernegem zich opmerken door leider Gistel in het zand te doen bijten. Een zege die Eernegem nog niet totaal uit de degradatiezorgen houdt maar toch een hoopvolle toekomst bied om dat definitief van zich af te werpen. Anderzijds kon Rac. Doornik daar gedeeltelijk van profiteren wegens slechts een puntendeling in het subtopduel bij Zottegem. Ook Gent-Zeehaven moest inleveren bij Lauwe terwijl Oudenaarde bij Aalter op een gasbek liep.
 
Gistel kon trouwens niemand overtuigen op Eernegem dat via een georganiseerde taktische opstelling de leiders de weg naar het doel compleet afsloot. In het vijfde kwartier zorgde Jan Pauwels met twee doelpunten voor de Eernegemse heropstanding.
 
Zottegem kende een riante start tegen Rac. Doornik want vanop de stip kon Spitaels de thuisploeg op voorsprong zetten. De Henegouwse bezoekers bleken daar nauwelijks vanonder de indruk want een kwartier later stelde De Castro gelijk. In de tweede helft lieten De Durpel en Van Den Abeele de verdubbeling voor de thuisploeg onbenut en kwam een sterk technisch Doornik ook nog dicht tegen de zege. Luttele minuten voor affluiten kreeg thuisspeler Moreels een rode kaart.
 
Bij periodeleider WS Lauwe kwam niet Gent-Zeehaven niet verder dan een doelpuntenrijke puntendeling. Aanvankelijk had Damman de thuisploeg op voorsprong gezet. Het was slechts na rust dat beide ploegen voor vuurwerk zorgden. Om beurten namen beide rivalen voorsprong alhoewel dat telkens werd tenietgedaan. Eerst stelde Van Duysen gelijk waarna Claeys vanop de stip Lauwe weer aan de leiding hielp. Met twee doelpunten via Geeraerts en Frechier nam een technisch beter Gent weer het roer in handen. In een prangend slotoffensief kon Verkinderen in de laatste minuut Lauwe verdiend langszij hijsen.
 
Eendracht Aalter  heeft de kans gegrepen zich wat verder uit de degradatiezone te verwijderen. Tegen Oudenaarde klommen de rood-witten op voorsprong via een afstandsschot van Browaeys. Het bleef wachten tot in de slotfase om Verhoene de bezoekers weer langszij te zien brengen. Uiteindelijk kon Browaeys vijf minuten voor tijd Aalter de zege te schenken.
 
Het middenmoottrio Diksmuide-US Centre en Peruwelz verstevigden hun posities wegens ruime overwinningen.
 
Peruwelz had het tegen rode lantaarn Sp. Ursel aanvankelijk moeilijk zijn wil door te drijven. Ruim een uur hielden de Oost-Vlamingen stand hoewel de thuisploeg op slag van rust Motte met rood zagen uitgesloten. Pas na de herneming kon Rosier (strafschop) de thuisploeg voorop brengen en dat kon Ursel nooit meer goed maken. Mafrici scoorde de verdubbeling terwijl Bula met een derde doelpunt de bezoekers de genadeslag toediende. Uiteindelijk eindigde Peruwelz met 9 spelers want ook Mafrici (tweemaal geel) mocht vier minuten voor het eindsignaal opkrassen.
 
Diksmuide kon slechts in de tweede helft de basis leggen voor de zege tegen een taai Wielsbeke.  Aanvankelijk had Chibani de thuisploeg in pole-positie gebracht. Op het halfuur strafte Seynhaeve een flater in de thuisdefensie af en was alles te herdoen. Even na de herneming verdubbelde Verhelst voor Diksmuide en kon Planquette  in blessuretijd met een derde doelpunt zekerheid brengen.
 
US Centre, de derde Henegouwse middenmoter, won bij SK Lebeke-Aalst met fel overdreven cijfers. Aanvankelijk voelde thuisploeg zich tekort gedaan toen een poging van De Ridder al dan niet over de doellijn werd gekeerd. Net voor rust scoorde D’Allessandro en kon Delaby vanop de stip Centre met een tweede doelpunt meer zekerheid geven. Een strafschop die ook de uitsluiting betekende voor thuisspeler Buyl. Nadien legden Lima en Faron een te zwaar verdict voor een ontredderde thuisploeg vast.
 
SK De Jeugd Lovendegem schiep tegen St. Eloois-Winkel aanvankelijk drie goede kansen. Camilieri trof de lat, Ben Kadi viseerde het zijnet terwijl Vermeersch een rebound niet kon afwerken. Winkel dreigde een paar keren zodat uiteindelijk beide ploegen zich met een billijk gelijkspel moesten tevreden stellen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties