PSV en Ajax vanmiddag in actie

J. S.
| 0 reacties
PSV en Ajax vanmiddag in actie
Foto: © SC

In de Holland Casino Eredivisie worden er vanmiddag nog vijf wedstrijden afgewerkt. AZ is voorlopig koploper na de 0-1 overwinning bij FC Den Bosch. PSV kan vanmiddag de leidersplaats opnieuw overnemen bij een overwinning in Waalwijk. We kijken nu kort vooruit naar de wedstrijden van vanmiddag.

Ajax – ADO Den Haag
Nummer drie Ajax zal ADO Den Haag zonder zijn supporters ontvangen. Na de spreekkoren aan het adres van Rafael van der Vaart op 12-09-2004 tijdens ADO Den Haag – Ajax (3-3), heeft de KNVB besloten dat ADO geen supporters mee mag nemen naar Ajax. De heenwedstrijd in Den Haag werd 3-3, en dat terwijl Ajax 0-3 voorstond. Ajax won zijn twee wedstrijden na de winterstop. Uit bij Utrecht werd het 0-2. In de Amstel Cup werd thuis met 2-0 SC Heerenveen opzij gezet. Ook ADO Den Haag bekerde verder, het won thuis van Twente. ADO en Ajax ontmoeten elkaar nu in de kwartfinale van de beker. De eerste wedstrijd na de winterstop van ADO ging verloren, thuis tegen Groningen werd het 0-3.


FC Groningen – De Graafschap
Groningen en de Graafschap wonnen hun eerste wedstrijd na de winterstop allebei. Groningen zette in Den Haag ADO met 0-3 opzij. De Graafschap won thuis met 2-0 van Roda JC. De heenwedstrijd in Doetinchem werd 2-2, De Graafschap kwam toen met 2-0 voor. Afwachten wat de wedstrijd van vanmiddag ons zal brengen.


NAC Breda – SC Heerenveen
Ook deze twee ploegen kwamen afgelopen week in actie om de Amstel Cup. NAC had succes, Heerenveen niet. SC Heerenveen ging in de slotfase onderuit tegen Ajax, het werd 2-0. NAC schakelde in een thuisduel cuphouder FC Utrecht uit, het werd na verlengingen 2-1 door een goal van Yuri Cornelisse. De wedstrijd in Heerenveen werd met 3-0 gewonnen door Heerenveen. NAC speelde ¾ wedstrijd met tien man nadat Pieter Collen een rode kaart had gehad. Ook Heerenveen sloot die wedstrijd af met tien man, Saïd Bakkati kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart.


NEC – FC Utrecht
FC Utrecht verloor afgelopen week in de Amstel Cup, bij NAC werd met 2-1 verloren. Utrecht mist waarschijnlijk Leitoe, hij trapte in het bekerduel met NAC na. Hij kreeg een voorstel van vier duels schorsing, maar die heeft hij nog niet geaccepteerd. Utrecht wist nog geen enkele wedstrijd te winnen in 2005, thuis werd met 0-2 verloren van Ajax. NEC doet het onder nieuwe trainer Cees Lok wat beter. Voor de winterstop werd met 3-2 van Heerenveen gewonnen. De eerste en enige wedstrijd na de winterstop werd gelijkgespeeld, in Alkmaar werd het 1-1 tegen AZ.


Door Rahied Ishaak

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties