PSV wint, Ajax gelijk

Dieter Arens

RKC Waalwijk - PSV Eindhoven 1-4

In het begin van de partij voetbalde RKC goed mee met PSV. Het was zelfs op dat moment licht de betere ploeg en het klom weliswaar op voorsprong. Hoogendorp knalde de bal voorbij Gomez: 1-0. PSV kwam meer opzetten rond het halfuur en dat loonde. Eerst kon Beasley de gelijkmaker scoren en 3 minuten later bracht Vennegoor of Hesselink PSV op 1-2. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft konden de Eindhovenaren de score nog verder uitdiepen. Beide goals werden gemaakt door Vennegoor of Hesselink. Het was al voor de 7de keer in zijn carriere dat hij een hattrick kon scoren.

Ajax Amsterdam - ADO Den Haag 0-0

Ajax heeft een slechte zaak gedaan in de strijd om de titel. Het bleef steken op een 0-0 gelijkspel tegen ADO Den Haag. De Amsterdammers brachten er weinig of niets van deze namiddag. ADO had zelfs de beste kansen via van der Gun en Swerts, maar Vonk hield Ajax steeds recht. In de slotfase kregen Van Der Vaart en Escudé nog goede mogelijkheden om Ajax alsnog de volle buit te bezorgen, maar dat lukte niet.

NAC Breda - Heerenveen 1-1

In deze wedstrijd was het lang wachten voor de supporters konden juichen. 5 minuten voor affluiten kon Lurling het winnende doelpunt scoren, altans daar ging iedereen toch vanuit, tot Huntelaar in blessuretijd alsnog Heerenveen een punt kon schenken.

FC Groningen - De Graafschap 1-0

Voor de tweede keer op rij heeft Groningen de 3 punten bemachtigd. Na goed 30 minuten spelen stond de eindstand op het bord. Nevland haalde verschroeiend hard uit en de bal verdween in het doel.

NEC - FC Utrecht 0-0

De beginscore was ook de eindstand. Vorige week kon NEC AZ al op een gelijkspel houden en nu lukte dat opnieuw tegen Utrecht.