Lange wil volgend jaar naar Noorwegen

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Lange wil volgend jaar naar Noorwegen
Foto: © SC

Rune Lange heeft sinds maandag zijn contractverlenging bij Club Brugge beet. De Noorse spits tekende voor één jaar bij, waarmee hij minstens tot juni 2006 bij de competitieleider zal spelen. In Het Nieuwsblad vertelt Lange over zijn toekomst in Brugge en daarna:

“Toen Marc Degryse mij in Châteauroux voor het eerst polste, heb ik vanaf de eerste minuut gezegd dat één jaar ook een optie was. Want mijn zekerheid is dat ik zonder blessures altijd terecht kan in Scandinavië. In Denemarken, Zweden en Noorwegen kennen ze me héél goed. Ik wil niet te veel vooruit plannen. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik uiteindelijk terug wil naar Noorwegen, misschien is het de zomer van 2006 wel zover.”

“Mijn hernia was een factor, ja. Op training moet ik explosieve oefeningen overslaan, maar tijdens wedstrijden heb ik het onder controle. Ik heb een manier gevonden om mijn rug niet te overbelasten. Opwarming en stretching zijn belangrijk, een paar dagen voor de match doe ik het al rustiger aan.”

“Neen. Marc weet wat ik waard ben en ik voel me geapprecieerd voor wat ik gedaan heb voor Club. Kijk, men kijkt vooral naar individualisten maar ik ben een teamspeler. Als je mijn statistieken erop naslaat (64 goals in 139 officiële wedstrijden, kvl), zal je niet veel beter vinden en toch kan je me bezwaarlijk zelfzuchtig noemen. Ik heb evenveel assists (zeven, kvl) als goals (acht, kvl) en ik ben altijd blij als een ploegmaat scoort.”




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties