Weer slechte zaak Dresden

Ward Bollen

De voormalige Oost-Duitse grootheid Dynamo Dresden heeft vanavond weer een slechte zaak gedaan in de strijd om het behoud in de 2de Bundesliga. Geel-zwart verloor het duel met rechtstreekse concurrent Wacker Burghausen met 2-1.

Voor Dresden begon de wedstrijd niet al te prettig. Al na 18' stond het op een achterstand. Reisinger scoorde de openingstreffer. Drie minuten na de pauze was de partij gespeeld dankzij een goal van Schmidt. Toch kwam er al snel terug hoop in de harten van de Dresden-fans toen Brinkmann in de 51ste minuut voor een tegentreffer zorgde. Maar Dynamo was te onmondig om de partij naar z'n hand te zetten en nog eens te scoren.

De nederlaag is bijzonder slecht nieuws voor Dresden. Het blijft alleen laatste met 18 punten en het ziet er niet bepaald rooskleurig uit. De club wordt ook genoemd in het fameuze Duitse omkoopschandaal.