Juventus kan weer winnen

Maarten Vandenabeele

Na 2 opeenvolgende nederlagen heeft Juventus een crisis kunnen afwenden door thuis Udinese te verslaan. In Delle Alpi werd het een nipte maar verdiende 2-1 overwinning waardoor Juve voorlopig 5 punten uitloopt op Milan, dat vanvond nog speelt.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de thuisploeg: bij de allereerste aanval stond de bezoekende verdediging nog te slapen en zo kon Ibrahimovic doelman De Sanctis makkelijk passeren: 1-0. Gesterkt door de vroege voorsprong heerste Juventus over het hele terrein. De Oude Dame liet Udinese komen en vertrok dan snel op de tegenaanval met zijn 3 spitsen: Trezeguet, Ibrahimovic en Del Piero. Il Piccolo Principe mocht nog eens starten van Capello, door de afwezigheid van Pavel Nedved.
Na de pauze startte Juve opnieuw in overdrive en dat rendeerde onmiddellijk: Camoranesi schoot een assist van Del Piero schitterend in de kruising binnen en het stond 2-0. Udinese moest wat proberen en kreeg wat kleinere kansen maar de witzwarte verdediging stond pal. In de blessuretijd lukte Di Michele wel nog de eerredder maar de overwinning van Juve kwam niet meer in gevaar.

De degradatietopper tussen Fiorentina en Parma eindigde in een 2-1 overwinning voor de Viola. Net na de pauze scoorde Chiellini (foto) met een spectaculair vluchtschot en Miccoli verdubbelde de voorsprong in de 81e minuut. 3 minuten later bracht Gilardino met een kopstoot weer hoop in de Parmezaanse harten maar een puntendeling zat er niet meer in.

In Bologna - Palermo werd het 1-1. Na 27 minuten moest de thuisploeg al met 10 verder na een tweede gele kaart voor Sussi. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de Sicilianen op voorsprong kwamen: in de 35e minuut strafte Toni (foto, rechts) met een kopstoot mistasten van Pagliuca af, 0-1. Even voorbij het uur kreeg Morrone 2 maal geel in 4 minuten zodat de ploegen weer in numeriek evenwicht waren. Dat hielp Bologna aan de gelijkmaker: Tare zorgde, ook al met het hoofd, in de 76e minuut voor een puntendeling.

Brescia, met nieuwe coach Cavasin, haalde een gouden driepunter tegen Cagliari. Dankzij Zoboli (6') en Caracciolo (92') won de thuisploeg. De bezoekers speelden bijna een volledige helft met 10, nadat Budel een nogal lichte tweede gele kaart kreeg.

Lecce won makkelijk van Chievo. Konan, Valdes en Vucinic zorgden voor een klinkende 3-0.
Sampdoria ging pijnlijk onderuit bij Livorno: een doelpunt van Lucarelli in de 82e minuut bezegelde het lot van de Blucerchiati.
Siena en Messina hielden het ten slotte op een 2-2 gelijkspel. Di Napoli zorgde al na 5 minuten voor de 0-1. Na de pauze werd het via Chiesa direct 1-1, waarna Parisi op strafschop de bezoekers opnieuw voorbracht. Chiumiento zorgde toch nog voor een puntendeling waar de thuisploeg best tevreden mee mocht zijn, want al na 25 minuten zag Portanova rood.