Leiders verdrinken in Vlijtingen

Jimmy Wouters

In eerste provinciale heeft Vlijtingen Turkse Rangers enigszins verrassend met 2-0 verslagen.

Op een moeilijk en zwaar bespeelbaar veld waren het de thuisjongens die initiatief namen. Meteen werd duidelijk dat de wedstrijd op het middenveld beslecht ging worden. Het spel verliep mooi en vlug over en weer hetgeen heel aangenaam om volgen was. Ondanks het lichte veldoverwicht van de Turken, was het toch Vlijtingen dat de beste kanse creëerde. Zowel Henderikx als Bunkens kregen 2 uitstekende mogelijkheden na telkens een stilstaande fase, maar wisten die niet in een doelpunt om te zetten. Het loodzware veld maakte combineren moeilijk waardoor de technisch betere bezoekers niet tot een echte kans kwamen. Zij mochten dan ook met de 0-0 ruststand niet mopperen.

Met aanvang van de tweede helft was het veld bedenkt met een wit laagje. Dat inspireerde blijkbaar de zwart-witte thuisploeg, want na amper 3 minuten was het al raak. Jamaer wist zich langs de lijn sterk door te zetten, legde daarna panklaar voor Henderikx, die simpel zijn 11e van het seizoen kon binnenduwen. De bezoekers reageerden onmiddellijk en zetten Vlijtingen voor haar eigen doel vast. De thuisploeg vocht, en op karakter wist het nog enkele mooie kansen op de counter te creëren. O.a Henderikx kon alleen op doel afgaan, maar geraakte niet voorbij de doelman. De Turken duwden door, maar een sterke Hermans hield zijn netten droog. Vlak voor affluiten mocht Leduc in buitenspel alleen doorgaan. Hij hield zijn hoofd koel en plaatste de bal netjes naast de doelman. De bezoekers waren furieus, een tiental supporters stormden het veld op en bedreigden de scheidsrechter. Meteen daarop ontstond er tumult in de tribunes waar de Turkse fans hun woede over de slechte  arbitrage niet konden opkroppen. Vooral de lijnrechter, die de hele wedstrijd niet wist waarmee hij bezig was, moest het ontgelden. De ref floot dan ook een minuutje later wijselijk af.

Het was een verdiende overwinning voor Vlijtingen dat zich op karakter voorbij de Rangers voetbalde en zich zo stilaan mag opmaken voor een verlengd verblijf in eerste. Door deze nederlaag van de Turken wordt de strijd om de titel terug geopend.