Servette Genève definitief failliet

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Servette Genève definitief failliet
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het voetbal heeft opnieuw afscheid moeten nemen van een mooie club. Servette Genève is vandaag definitief failliet verklaard. Het clubbestuur heeft alle hoop opgegeven en heeft het faillissement bevestigd. Daarmee komt er een einde aan de 115-jarige geschiedenis van Servette.

Het Zwitserse Servette Genève kampte al geruime tijd met schulden. Op 4 februari besloot de rechtbank dat Servette de boeken moest sluiten. Het clubbestuur gaf de hoop niet op en zocht naar investeerders, die konden helpen om de 6,43 miljoen euro schuld weg te werken. Deze week leek dat er van te komen, want er waren enkele Syrische investeerders gevonden.

Die Syrische investeerders hebben zich vanacht teruggetrokken, waardoor de situatie van Servette uitzichtloos leek. Het bestuur besloot dan ook de boeken neer te leggen.

Het faillissement van Servette heeft ook meteen gevolgen voor de Zwitsere Super League. De ploeg uit Genève trekt zich met onmiddelijke ingang terug uit die competitie. Wellicht worden de resultaten niet geschrapt, zodat er geen onmiddelijke gevolgen zijn voor het puntenklassement. Het verdwijnen van Servette zorgt er wel voor dat er nog maar negen teams in de Zwitserse competitie zitten.

Er is trouwens nog een sprankeltje hoop voor Servette. De club uit Genève is failliet, maar de beloften behouden wel hun licentie voor de Zwitserse derde klasse. Servette zou zo eventueel volgend seizoen opnieuw in derde klasse kunnen starten.

Het faillissement van Servette is een zoveelste kaakslag voor het Zwitserse voetbal. Eerder moesten ook Lausanne Sports en FC Lugano de boeken sluiten. Dat is absoluut geen goede promotie voor Euro 2008, dat in Zwitserland en Oostenrijk gespeeld zal worden. Genève had trouwens sinds een jaar een gloednieuw stadion, dat nu eenzaam zal achterblijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties