Borussia Dortmund op rand van de afgrond

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Borussia Dortmund op rand van de afgrond
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Duitse club Borussia Dortmund staat financieel aan de rand van de afgrond. Berichten over de slechte financiële toestand van de club die het imposante Westfalenstadion bespeelt, zijn niet nieuw. Het is echter wel voor het eerst dat er over een faillissement wordt gesproken.

Als saneringsmaatregelen nog langer uitblijven, dan lijkt een faling onafwendbaar te worden. Deze morgen om acht uur meldde de club aan de beurs dat de toekomst van de club in gevaar is. De waarde van het aandeel daalde meteen naar een prijs van net twee euro. 

De schuldenlast van Borussia Dortmund ligt al boven de 100 miljoen euro (4 miljard oude Belgische Frank). In de tweede helft van het boekjaar 2004 werd een operationeel verlies geleden van 27,2 miljoen euro. Dat kan oplopen tot 68,4 miljoen euro als er niet dringend gesaneerd wordt. Als het zover komt dan bedraagt de totale schuld van de club 180 miljoen euro. Dit is tachtig procent van het totale budget van de Borussen.

Indien niet alle schuldeisers akkoord gaan om de Traditionsverein uitstel van betaling te verlenen, dan kan dat zelfs heel snel het einde betekenen van de club die eind de jaren '90 heel succesvol was met onder andere een Champions League-triomf tegen Juventus. 

De eerste onheilspellende berichten over de financiële toestand van de club kwamen boven vorig jaar net na de uitschakeling voor deelname aan de Champions League tegen Club Brugge. De Duitse club had Champions League-deelname ingecalculeerd in het budget. Een grove misser en sindsdien ging het van kwaad naar erger. De club van trainer Bert Van Marwijk staat momenteel op een 11de plaats in de Bundesliga, is nog niet veilig en moet dit weekend op bezoek naar Bayern München.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties