Bergkamp 3 wedstrijden geschorst

Bergkamp 3 wedstrijden geschorst
Foto: © SC

Dennis Bergkamp heeft drie wedstrijden schorsing gekregen voor zijn rode kaart tijdens het bekerduel tegen Sheffield United. Hij mist de replay in de FA-cup als ook twee Premiership-wedstrijden.

In het FA Cup-duel tussen Arsenal en Sheffield United onstond er in de 35ste minuut een tumult toen Danny Cullip al dan niet express op het aangezicht van de neerliggende Fabregas trapte. Er werd wat heen en weer getrokken en daarna kreeg Bergkamp rood. Na vele herhalingen konden we namelijk zien dat de Nederlander tweemaal Cullip op de borst duwde en éénmaal naar de keel greep.

Die rode kaart levert hem nu een schorsing van drie wedstrijden op. Hij mist hierdoor de Premier League-wedstrijden tegen Southampton en Porthsmouth. Ook de replay in de FA Cup op 1 maart tegen Sheffield United zal aan zijn neus voorbijgaan.

Morgen wordt de zaak van José Antonio Reyes behandeld. In dat zelfde tumult gaf Reyes immers Andy Liddell een slag in het gezicht. Dit ontsnapte aan het oog van scheids Barry, maar niet aan de lens van de camera. Als hij schuldig wordt bevonden, wacht ook hem drie wedstrijden schorsing.

Foto's: bbc.co.uk
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties