Udinese schakelt Milan uit

Maarten Vandenabeele

Udinese schakelde vanavond kampioen Milan uit in de kwartfinale van de Coppa Italia. De ploeg uit Friuli neemt het in de halve finale op tegen AS Roma, dat eerder vanavond de bovenhand nam van Fiorentina.

Na 20 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong: een lage voorzet van Pinzi werd door Iaquinta (foto) in doel geschoten. Na de 3-2 nederlaag in San Siro betekende die tussenstand dat Udinese virtueel geplaatst was.

Tijdens de rust moest Ancelotti reageren en hij bracht Seedorf in de plaats van Rui Costa. Ook Inzaghi kwam in de ploeg. Toch liepen de Bianconeri verder uit: op het uur schoot Mauri mooi met links voorbij Abbiati: 2-0.

Toch liet Milan de moed niet zakken en via Tomasson kwamen de Rossoneri in de 77e minuut terug. De Deen reageerde alert op een save van De Sanctis op een inzet van Inzaghi.

2 minuten daarna kreeg Udinese echter een strafschop na een fout van Kaladze op Pizarro. Di Michele zette die zonder problemen om: 3-1. Tot overmaat van ramp voor Milan moest Dhorasoo geblesseerd het veld verlaten en waren de wissels op, zodat de Rossoneri met zijn tienen moesten proberen terugvechten.

Milan zette nog alles op alles om verlengingen uit de brand te slepen maar tot een doelpunt kwamen de Rossoneri niet meer. Het was integendeel Mauri die op de tegenaanval nog voor de zware 4-1 zorgde na mistasten van Abbiati.