Celtic nipt voorbij rode lantaarn

Ward Bollen

In de Schotse Premier League heeft Celtic Glasgow gisterenmiddag nipt gewonnen van de rode lantaarn Dundee United: 2-3. Concurrent Glasgow Rangers komt vanmiddag in actie tijdens de League Cup finale tegen Motherwell.

The Bhoys leken op een makkelijke zege af te stevenen toen Craig Bellamy al in de 5de minuut de score opende. Maar tegen alle verwachtingen in maakte MacIntyre in de 24ste minuut gelijk voor United. Tien minuten voor de pauze maakte opnieuw enfant terrible Bellamy een doelpunt voor de bezoekers. Met die stand gingen we ook de rust in. Na de pauze probeerde United en het lukte opnieuw via Robson dit keer. In de 71ste minuut wezen de bordjes gelijk. Celtic zette nog eens alles op alles om de belangrijke drie punten mee te nemen en slaagde in die opzet. Craig Bellamy scoorde z'n derde treffer in de 80ste minuut van de partij.

De andere uitslagen: Hearts-Livingston 3-1, Aberdeen-Dundee FC 1-1 en Dunfermline-Hibernian 1-4.