Villarreal redt Spaanse eer

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Villarreal redt Spaanse eer
Foto: © SC

Villarreal heeft in de terugwedstrijd van de 1/8e finales vlot komaf gemaakt met Steaua Boekarest en wordt daardoor de enige Spaanse clubs in de kwartfinales van de Europese bekers.  In de volgende ronde komt de ploeg uit tegen AZ.  

De wedstrijd begon perfect voor de thuisploeg.  Na amper vijf minuten bracht Jose Mari de Spanjaarden al op voorsprong.  Een agressief Steaua kon doelman Reina niet echt bedreigen, terwijl Villarreal zich te veel liet vangen aan de Roemeense buitenspelval.  
De bezoekers waren na de pauze wél een paar keer gevaarlijk via Cristea, maar waren al bij al niet sterk genoeg om aanspraak te maken op de gelijkmaker.  Het was integendeel Villarreal dat nog een keer scoorde.  Steaua-speler Marin haalde Santi onderuit in het strafschopgebied en specialist Riquelme miste niet.  De Roemenen lieten de moed zakken, zodat Villarreal de wedstrijd rustig kon uitspelen en zich verdiend plaatst voor de kwartfinales.  

Met deze 2-0 overwinning evenaart de Spaanse ploeg overigens een record dat Celtic veertig jaar geleden vestigde.   Villarreal slikte al elf Europese thuismatchen geen doelpunt meer.  Op 7 april mogen Huysegems&co proberen een einde te maken aan die knappe reeks.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties