Analyse Thes heeft de champagne al klaarstaan

bernie de vuyst
| 0 reacties
Thes heeft de champagne al klaarstaan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond stond de derby van West-Limburg op het programma in eerste provinciale: Thes Sport - KVK Beringen. Bovendien was het een echte topper, want de thuisploeg is de fiere leider en de bezoekers waren de nummer drie in de stand. Aan publieke belangstelling eveneens geen gebrek: maar liefst 1100 toeschouwers woonden de wedstrijd bij!

Thes won de wedstrijd met twee vingers in de neus, het werd maar liefst 4-1 voor de jongens van Jos Meyckens. Put had nochtans in openingsfase een penalty gemist. P. Morren, Hendrickx, Vanhamel en de jonge invaller Aerts toonden zich wel trefzeker. Voor Beringen trapte Vanwoerkum een klutsbal tegen de netten. De manschappen van trainer Ludo Vanpol verliezen een plaatsje in de stand.

Door deze overwinning heeft de Looise club twee punten voorsprong op eerste achtervolger Turkse Rangers dat nipt won van Hamont (1-0). Bovendien heeft de leider nog een inhaalwedstrijd te goed.

Onderaan lijkt het vonnis van Lanaken en s' Herenelderen geveld. Voor Gellik en Moelingen is het bang afwachten, er zijn immers drie dalers. Voor hen volgt bovendien een extra degradatie als Limburgse ploegen in bevordering dalen en dat ziet ernaar uit: Berkenbos en Maasmechelen staan op een degradatieplaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Limburg (1)

Nieuwste reacties