Vlijtingen raast door derde periode

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Vlijtingen raast door derde periode
Foto: © SC

Vlijtingen heeft haar laatste uitgestelde wedstrijd, thuis tegen Moelingen, weeral met winst afgesloten. Het werd 2-0 na een vrij matte partij.
 
De thuisploeg kreeg na amper 1 minuut al een reuze kans om de score te openen. Hendrikx was echter te verrast van de gekregen ruimte en besloot naast. Vlijtingen was baas, maar speelde onverzorgd. Halverwege de eerste helft kreeg Moelingen haar eerste en beste kans. Claes ging alleen op doel af, maar paste naar Marcos, die zich in buitenspelpositie bevond, in plaats van zelf af te drukken. Dit was het signaal voor Vlijtingen om de druk te verhogen. Het creëerde enkel kansen, maar die werden telkens onbenut gelaten. De beste kans was nog voor Gielen, maar zijn kopbal werd nog door een ultime reflex van Brauers uit doel gehouden. De 0-0 bij de rust was voornamelijk te danken door de onmondigheid voor doel van de thuisjongens.
 
Ook na de pauze was het Vlijtingen dat de wet dicteerde. Hoewel het baas was, was het spelpeil beneden het verwachtte niveau. Het gehavende Moelingen bleef stand houden en had zelfs de hulp van de paal nodig op een schot van Lenaers. Na een kwartier spelen wist Vlijtingen dan eindelijk de score te openen. Jamaer strafte een foutje van Brauers af, tikte mooi opzij naar Hendrikx, die zo kinderlijk eenvoudig zijn 18e van het seizoen kon binnentikken. Moelingen probeerde vervolgens het tij nog te keren, maar kwam voorin uitermate zwak voor de dag. De zebra’s controleerde de partij en wisten vlak voor tijd de buit veilig te stellen. Na een snelle tegenaanval wist Hendrikx voor de tweede maal Brauers te passeren.
 
Door deze overwinning legt Vlijtingen, in functie van de eindronde, extra druk op de schouders van Thes en Herk op. Moelingen weet nu definitief wat het al weken wist, namelijk dat eerste provinciale te hoog gegrepen is.  
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Limburg (1)

Nieuwste reacties