Helsingborg wint openingswedstrijd Allsvenskan

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Helsingborg wint openingswedstrijd Allsvenskan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Allsvenskan, de Zweedse eerste klasse, heeft Helsingborgs IF met 2-0 gewonnen van Halmstads BK. Beide doelpunten kwamen van de voet van Peter Graulund.

Voor het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen was het echter wachten tot de tweede helft. Voor de rust slaagden beide ploegen er niet in de openingstreffer te scoren. Helsingborg was er het dichtste bij, onder andere via twee goeie kansen voor Fredrik Svanbäck. Toch gingen beide ploegen met een 0-0-stand de pauze in.

Amper een minuut na de koffie was de brilscore echter van het bord geveegd: op aangeven van Eldin Karisik werkte Peter Graulund de bal in doel. Een tiental minuten later verdubbelde diezelfde Graulund de score na een mooie assist van Atiba Hutchinson. Kort daarop was Tomas Zvirgzdauskas dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn schot trof de paal. Dichter bij een doelpunt kwam een ongooschelend Halmstad echter niet, waardoor Helsingborg verdiend de drie punten kon thuishouden.

De rest van de eerste speeldag in de Allsvenskan wordt morgen, overmorgen en dinsdag afgewerkt. Morgen wordt het vooral uitkijken naar de topper tussen Malmö en Göteborg, beiden getipt als de grootste titelkandidaten.

ALLSVENSKAN, 1E SPEELDAG:

09-04:
Helsingborgs IF - Halmstads BK  2-0

10-04:
Kalmar FF - Gefle IF  15:00
Malmö FF - IFK Göteborg  15:00

11-04:
DjurgÃ¥rdens IF - BK Häcken  19:00
GIF Sundsvall - IF Elfsborg  19:00
Örgryte IS - Landskrona BoIS  19:00

12-04:
Assyriska - Hammarby IF  20:00

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties