Milan laat punten liggen, Inter wint

Maarten Vandenabeele

AC Milan liet in eigen San Siro dure punten liggen in de strijd om de Scudetto. Tegen het nietige Brescia kwamen de Rossoneri niet verder dan 1-1. In de andere vooruitgeschoven wedstrijd won stadsgenoot Inter met het kleinste verschil in Bologna.

Al na 2 minuten miste Tomasson een reuzenkans maar de bezoekers uit Brescia speelden goed mee. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong klom. Net voor het kwartier besloot Rui Costa een prachtige individuele actie met een even mooi schoot: 1-0. In de loop van de eerste helft kregen beide ploegen nog kansen op een doelpunt.

Milan probeerde met het oog op de Champions League wat energie te besparen en liet Brescia komen. Dat leverde niet echt grote kansen op. De wedstrijd kabbelde naar zijn einde maar toen niemand dat nog verwachtte scoorden de bezoekers. Wome scoorde mooi met een schot van buiten de rechthoek waartegen Dida geen verhaal had.

Als Juventus vanavond de delicate uitwedstrijd tegen Fiorentina wint, komt de Oude Dame opnieuw alleen aan de leiding.

Inter spoelde de kater van de heenwedstrijd van de Champions League door met een zuinige maar verdiende 0-1 overwinning in Bologna. Ex-Rossoblu Cruz scoorde al na 3 minuten het enige doelpunt.