Noodelftal Roma behaalt punt in Udine

Maarten Vandenabeele

Het vertimmerde elftal van de Giallorossi heeft een knap 3-3 gelijkspel behaalt op het veld van Udinese. Met het punt schieten de Romeinen wel weinig op in de stand. Onderaan is Atalanta niet meer alleen laatste na een 3-0 overwinning tegen Chievo.

AS Roma wachtte bang af wat de wedstrijd tegen het sterke Udinese zou geven, want veel van zijn spelers waren geblesseerd of geschorst en er stond een noodelftal aan de aftrap. Toch deed de ploeg het uitstekend. Na 23 minuten stond een onverhoopte 0-2 op het bord: Chivu en Montella zorgden voor de doelpunten. De thuisploeg kwam voor de pauze nog sterk terug: in 6 minuten tijd werd het via Pinzi en Di Natale 2-2. De Romeinen lieten het niet aan hun hart komen en de Braziliaan Mancini legde de 2-3 ruststand vast in de 44e minuut. Een kwartier voor tijd hielp Di Michele zijn ploeg toch nog aan een punt: 3-3.

Atalanta boekte een mooie 3-0 overwinning op Chievo en is bijna de rode lantaarn kwijt, waar het al bijna het hele seizoen mee zit. Al na 6 minuten zette Marcolini een strafschop om. Makinwa en Montolivo gaven de zege nog meer glans. Atalanta deelt nu de laatste plaats met Brescia.

Parma behaalde een belangrijke overwinning in Reggina. Het werd 1-3 en de Parmezanen doen een goede zaak in de strijd om het behoud. Morfeo zette zijn ploeg op 0-2 (21' en 49') maar Mozart bracht weer spanning toen hij vanop de stip milderde in de 53e minuut. Op assist van 'man van de match' Morfeo scoorde Simplicio de 1-3 in de 63e minuut maar even daarna moest Bresciano met 2 keer geel naar de kant. Toch kwam de zege van de Gialloblu niet meer in gevaar.

Palermo hield de 3 punten thuis in de Sicilaanse derby tegen Messina. De bezoekers moesten al na 35 minuten met zijn tienen verder: Aronica kreeg 2 keer geel. Zaccardo zette het numerieke overwicht om in een voorsprong in de 52e minuut: 1-0. Toch kwamen de bezoekers nog terug: Zampagna kopte de 1-1 binnen in de 68e minuut. Kort daarop bracht Toni de thuisploeg opnieuw op voorsprong en dit keer definitief. Daar veranderde de rode kaart voor Corini niets meer aan.

Lazio won met 3-1 van Livorno. Muzzi, Cesar (strafschop, foto) en Rocchi zetten de Biancocelesti op 3-0 waarna Protti de eer nog kon redden vanop de stip: 3-1.

Lecce en Siena speelden 2-2 gelijk. Konan en Paci brachten de thuisploeg 2 keer op voorsprong, maar Maccarone en Taddei sloegen terug namens Siena.

In Cagliari - Sampdoria bleef het 0-0.