Analyse Doornik in vrije vlucht

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Doornik in vrije vlucht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met nog 3 wedstrijden voor de boeg waar nog 9 punten zijn te verdienen en 8 punten voorsprong kan FC Doornik zich volgende week tot kampioen kronen. De nieuwe nederlaag bij US Centre deed Gistel wellicht de das om. Bovendien verspelen de West-Vlamingen  hun tweede plaats aan Zottegm dat op zijn beurt komaf maakte met WS Lauwe. Onderaan blijft Wielsbeke verwoed jacht maken om minstens een barrageplaats te halen terwijl de toekomst van Sp. Ursel in het nationale voetbal, na de pandoering bij SK Lebeke-Aalst, er meer dan somber uitziet. Ook de vlotte winst van SK Lovendegem  tegen Aalter zorgde voor een grotere voorsprong voor de blauw-gelen op die beruchte barrageplaats. Het enige dat nog spanning kan teweegbrengen is de strijd om die derde periodetitel nu Aalter van zijn pluimen liet.
 
Leider FC Doornik speelde nochtans een matige tot zwakke eerste helft tegen Sint Eloois-Winkel. Dat werkte blijkbaar op de zenuwen van protesterende Henegouwse fans. Die kregen na rust toch hun zin al moest ze daarvoor wachten tot in het slotkwartier. Aanvankelijk had Manzangala geopend al werd dit tenietgedaan door de Winkelse gelijkmaker via Vanherpe. Uiteindelijk loodste Pardo met de verdubbeling de kampioen in spé naar de zege.
 
Bij SV Diksmuide liep Gent-Zeehaven op een onverwachte gasbek. Vrij snel knikte Gerdi Planquette de thuisploeg naar winst. Amper 10 minuten later verdubbelde Verhelst. De Gentse repliek werd slechts in de slotfase verzilverd via Frechier met de aansluitingstreffer. Drie minuten voor affluiten zorgde Vandendriessche voor het derde beslissende doelpunt.
 
Dat kwam dan goed uit voor Zottegem dat nochtans na een kwartier door de Lauwe-blitzstart met doelpunten via Verkinderen en Rohaert voor een blijkbare onmogelijke zaak kwam te staan. Bovendien hadden de West-Vlamingen al de Zottegemse deklat doen trillen. De aansluiting via De Brabandere net voor rust betekende daadwerkelijk een psychologische moment. Nadien deden  Heymans en de ingevallen Mevi de partij kantelen nar Zottegemse kant. Met een vierde doelpunt van Van Den Abeele was de buit meteen binnen voor een sterk Zottegem.
 
Er waren geruchten dat US Centre zou aantreden met een jeugdige ploeg om Gistel te woord te staan. Geen kompetitievervalsing echter want de Henegouwse thuisploeg sloeg genadeloos toe met doelpunten via D’ Alessandro, Masson en Rosamilla. Een kansloos Gistel vond daar nooit het gepaste antwoord op.
 
In het degradatiedebat deed Lovendegem zoals aangehaald een goede zaak door in het Oost-Vlaamse derby Eendracht Aalter met groot verschil te verslaan. Nochtans klommen de bezoekers op voorsprong via Browaeys. Op slag van rust scoorde Pieters, met enige meeval, de gelijkmaker. Vlak na de herneming en in het tweede gedeelte van deze periode kegelden Matthys, Ben Kadi en De Ridder de bezoekers omver.
 
Het gelijkspel tegen subtopper Oudenaarde betekende voor kandidaat-degradant SC Wielsbeke een gouden punt wegens vat krijgen op die barrageplaats. En alle beetjes helpen om alsnog het hoofd boven water te blijven houden. Aanvankelijk kwam de thuisploeg op voorsprong via Bostoen vanop de stip. Na rust stelde Difallah gelijk. Halfweg zette Vergucht Oudenaarde op winst alhoewel op de valreep Ovaere alsnog Wielsbeke op het droge hielp en de droom levendig hield.
 
Ruim 40 minuten kon Sp. Ursel bij SK Lebeke-Aalst standhouden. Een raket van Payne net voor rust verknalde de Urselse hoop want even na de herneming verdubbelde De Ridder en doofde de Oost-Vlaamse kaars stelselmatig uit. Net voor Paerewijck een derde keer scoorde werd eerst bezoeker Staelens uitgesloten. Drie minuten voor tijd viel nummer vier via Van Herreweghe. Toen twee minuten voor affluiten ook een tweede bezoeker W. Versichel werd uitgewezen was dit voldoende voor Dhaenens om in de slotminuut de forfaitcijfers op het bord te prikken.

Tenslotte kwam Eernegem nog meer nesten te zitten na de thuisnederlaag tegen Peruwelz. Technisch sterke bezoekers namen in het aanvangskwartier via Rosier voorsprong. Die deed dat vlak na rust opnieuw. Wanneer halfweg deze periode Stellamans milderde betekende dat een sprankeltje hoop. In de slotminuten werd ook dit aan flarden geschoten door Rea met een derde doelpunt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties