Schijnheiligheid leidt tot ravage

Jan Martynowski
| 0 reacties
Schijnheiligheid leidt tot ravage
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Krakow richtten supporters van Cracovia Krakow en Legia Warschau een waar slagveld aan. Twaalf hooligans werden door de politie opgepakt. De rellen waren zo ernstig dat de politie zelfs met rubberen kogels moest schieten om de heethoofden in bedwang te houden.

De incidenten zijn des te pijnlijker, omdat de supporters van Cracovia vorige week nog een verzoeningsmars organiseerden. Daarin marcheerden ze hand in hand door Krakow, met de supporters van andere clubs. De reden dat het initiatief net van Cracovia-fans kwam is eenvoudig: de overleden paus, zoals bekend een groot voetballiefhebber, was een grote fan van Cracovia. Daarom zwoeren de fans plechtig elke vorm van geweld af. Ze richtten ook schrijnen in, zoals op de foto, om hun voornemen duidelijk te maken. In die schrijnen hingen sjaals van verschillende clubs.

Nog geen week later ging het stadion van de Cracovia dus weer aan diggelen toen zondag rellen uitbraken naar aanleiding van het bezoek van Legia Warschau. Daarin waren blijkbaar ook veel deelnemers aan de mars betrokken.

De reacties in Polen zijn vlijmscherp: men spreekt van 'hypocrisie', 'bandieten vergeten de paus', enzovoort.

Voor degenen die het interesseert:  de thuisploeg won met 1-0. Johannes Paulus II zal blij zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties