Analyse Verrewinkel en SK Lebbeke krijgen slaag

Steven Bologne
| 0 reacties
Verrewinkel en SK Lebbeke krijgen slaag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Drie speeldagen voor het einde van de competitie is de degradatiestrijd nog steeds niet beslecht. Bovenin zijn de prijzen alvast al netjes verdeelt.

Willebroek gaat rechtstreeks naar derde klasse, na dit weekend hebben ze immers zekerheid verworven over de titel. Rupel Boom, RC Lebbeke en waarschijnlijk ook Londerzeel gaan naar de eindronde.

Onderin degradeert het ter ziele gegane Hoboken en Jette. Voor SK Lebbeke ziet het er slecht uit, zij staan momenteel op een rechtstreekse degradatieplaats en riskeren een tuimeling te maken naar provinciale. De strijd om de 13e barrageplaats is ookal nog niet beslist.

Dilbeek Sport diende Rhode Verrewinkel een zware 1-5 nederlaag toe en bezorgt de thuisclub alvast een flinke opdoffer van formaat. Dilbeek Sport steigt hiermee naar de vierde plaats in de rangschikking en heeft de schaapjes ondertussen op het droge staan.

Londerzeel won met 4-0 van SK Lebbeke. SK Lebbeke blijft op de sukkel en als het volgend seizoen nog tegen straatgenoot Rapid wil spelen, zal het de volgende 3 wedstrijden niet mogen verliezen.

Berchem Sport won in eigen huis van Kontich met 2-1 en is zo goed als zeker van het behoud. Voor Kontich zal het nog werken worden tot de allerlaatste speeldag.

Willebroek boekte tenslotte nog een 1-0 overwinning in de kampioenenwedstrijd. In een einde-seizoenwedstrijd zoals dat heet scoorde opnieuw topschutter De Voeght. 

Uitslagen:             
               
Wilrijk - Meldert  2-0
RC Lebbeke - Opstal  1-1
Hoogstraten - Rupel Boom  1-1
Londerzeel - SK Lebbeke  4-0
Willebroek - Zwarte Leeuw 1-0
Berchem - Kontich  2-1
R.Verrewinkel - Dilbeek 1-5 
Jette was vrij
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties