Eto'o geeft zware kritiek op Madrid

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Eto'o geeft zware kritiek op Madrid
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Samuel Eto'o heeft weer van zich laten horen in de Spaanse pers. Tijdens een persconferentie uitte de aanvaller van FC Barcelona niet mis te verstane kritiek aan het adres van Real Madrid. "Dit Real wint nooit het kampioenschap", aldus Eto'o.

Daags na de verloren partij tegen Real Madrid sprak de Barça-spits tijdens een persbijeenkomst over de toestand in de Spaanse Primera Division. Daarin haalde Eto'o scherp uit naar Real Madrid: "We verloren dit weekend van een ploeg die wandelvoetbal brengt. Waarom we er dan vier binnenkregen? Omdat Barcelona geen spelers koopt met de bedoeling het werk van de keeper te verlichten. Het werft spelers aan die spektakel kunnen brengen. Barça brengt aanvallend voetbal, naar de filosofie van de club"

En de Kameroener ging op zijn elan door: "Er wordt momenteel weer heel wat gespeculeerd over de titelkansen van Madrid. Maar Barça is wel nog steeds de leider, heeft de meeste goals gescoord en heeft het mooiste voetbal gebracht. Ze moeten zich in Madrid geen illusies maken: dit Real wordt geen kampioen".

Bij Real zijn ze duidelijk geïrriteerd door de woorden van Eto'o. Sportief directeur Emilio Butragueño kaatste de bal meteen terug: "Wandelvoetbal? Het lijkt me anders wel moeilijk om vier keer te scoren wanneer je wandelvoetbal brengt." Ook Roberto Carlos weerlegde de woorden van Eto'o: "We kunnen wel degelijk nog kampioen worden. Nu meer dan ooit. Ik begrijp niet waarom Eto'o zulke dingen zegt. Vermoedelijk beginnen ze zich zorgen te maken in barcelona. Ik weet niet of door de druk of de zenuwen komt, maar verliezen op Bernabeu is ook wel om je zorgen over te maken."

Het is overigens niet de eerste keer dat Eto'o na een belangrijke nederlaag uithaalt naar de tegenstander. Na de uitschakeling door Chelsea had de Kameroener ook al zware woorden voor de Blues: "Als dit Chelsea de Champions League wint, overweeg ik serieus om te stoppen met voetbal." De Barça-spits neemt een nederlaag duidelijk niet met de glimlach op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties