Keane zet de keel open

Tom Ceusters
| 0 reacties
Keane zet de keel open
Foto: © SC

In een interview op het televisiekanaal van Manchester United, MUTV, spaart aanvoerder Roy Keane z’n ploeggenoten niet: volgens hem geeft niet iedereen zich volledig.

"De resultaten liegen niet. De stand liegt niet. We spelen gewoon niet goed genoeg. Het wordt tijd dat iedereen de hand in eigen boezem steekt en nadenkt of hij zich wel 100% geeft. Ik heb er m’n twijfels bij", aldus Keane.

Ook vorig jaar stelde Keane openlijk de vraag of sommige jongere spelers wel professioneel genoeg waren om bij een club als United te spelen. En of sommige spelers hun exuberante loon wel verdienden. De schuld ligt niet bij Ferguson: "Hoeveel kansen moet een speler eigenlijk krijgen? Het enige wat een speler moet doen, is elke dag naar de training komen met als doel het team beter te maken. Meer niet, de coach zorgt voor al de rest. Elke speler zou moeten vechten voor z’n plaats, en er niet gewoon vanuitgaan dat hij toch de beste is en toch zal mogen spelen. We mogen geen bende individuen zijn: al heb je 11 supertalenten in je ploeg, als ze niet als een team spelen, win je niets!", gaat de Manchester-aanvoerder verder. 

"In ons succesvolle verleden ging het zo wel. Toen vocht iedereen voor het team, voor z’n plaats. Lachen in de kleedkamer, dat mag al eens. Maar teveel is ook niet goed. Je mag niet vergeten dat het belangrijkste gebeurt op het veld: talent zonder werklust, enthousiasme en eergevoel, dat brengt je nergens", predikt de middenvelder, die afgelopen weekend van aan de zijlijn zag hoe z’n team verloor van hekkesluiter Norwich

Keane werd aan de kant gelaten met het oog op de halve finale van de FA-cup tegen Newcastle. "We moeten tegen Newcastle spelen om te winnen. Maar dat moeten we altijd doen. Eigenlijk is het geen grotere match dan die van de voorbije zaterdag. Het mag geen rol spelen of je nu tegen Norwich, Newcastle of AC Milan speelt: voor elke match moet je tot in de puntjes voorbereid zijn, elke match moet je het beste van jezelf geven. Als je denkt dat het gemakkelijk zal worden, krijg je gewoon een pak slaag", besluit Keane.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties