2 toptransfers voor Adelaide

2 toptransfers voor Adelaide
Foto: © SC

Adelaide United verrichtte gisteren twee toptransfers. Het haalde de Chinese international Shengqing Qu binnen en verleidde Travis Dodd om Griekenland te verlaten en terug te keren naar zijn vaderland.

Qu is een 29-jarige aanvaller die al 30 keer uitkwam voor de Chinese nationale ploeg. In 1999 werd hij in China verkozen tot Speler van het Jaar en vorige zomer werd hij een echte held van de natie. Qu scoorde immers de winnende goal in een met 2-1 gewonnen oefenpartij tegen AC Milan.

Qu was in februari al in Adelaide om te testen, maar moest toen vervroegd terug keren naar China om een paar problemen met zijn ploeg Shangai Shengai uit te klaren. Voor die ploeg speelde Qu vier jaar waarin hij 38 maal wist te scoren.

Ook middenvelder Travis Dodd komt de rangen van Adelaide versterken. Hij komt over van het Griekse Panionios, maar speelde in Australië al voor Parramatta Power en Newcastle United. 

Door deze twee versterkingen ligt het spelerstotaal bij Adelaide United op 19. Dat betekent dat er nog maar één plaats meer vrij is. Die plaats zal moeten gaan naar een speler die jonger is dan 20 jaar, aangezien elke club verplicht is vier zo'n spelers te hebben en Adelaide er momenteel nog maar drie heeft.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties