Analyse Zulte-Waregem kampioen ondanks verlies

bernie de vuyst
| 0 reacties
Zulte-Waregem kampioen ondanks verlies
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

SV Zulte-Waregem komt volgend seizoen uit in de Jupiler League. De West-Vlaamse ploeg mocht de champagne ontkurken hoewel thuis verloren werd van Antwerp. Het mag de buren van Roeselare dankbaar zijn, omdat die eerste achtervolger Geel klopten.

De zenuwen gierden door het lijf bij de spelers van de fusieploeg. Het spel was dan ook niet denderend. De 0-2 overwinning van Antwerp was bijgevolg niet onlogisch. Dong en Gomez waren de boemannen. Het is maar een kleine smet op de titel. Er bestaat geen twijwel: Zulte-Waregem is de verdiende kampioen in tweede klasse!

Ook Geel, tweede in de stand, ging onderuit. Roeselare won met 2-1 dankzij heerlijke treffers van Lauwers en Vandewalle. De bezoekers prikten tegen via Vandecauter en zagen Schops met rood vroegtijdig het veld verlaten.

Aalst en Eupen speelden 1-1 gelijk. Matthijs bracht de Ajuinen op voorsprong. Koele afwerker Keller zorgde voor de eindstand.

Dezelfde uitslag in Union tegen Kortrijk dat twee maal scoorde waarvan één maal in eigen doel (Demets). Aelbrecht schoot wel in het juiste doel.

Ronse en Tubeke deelden eveneens de punten (2-2). El Khanchaf en Douai (pen) kregen de bal tegen de netten voor Ronse en Dimitriadis en Remy (pen) voor Tubeke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties