Belgisch hooliganisme gaat de goede kant uit

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Belgisch hooliganisme gaat de goede kant uit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Terwijl in Nederland het hooliganisme een hoogtepunt bereikt, gaat het in België stilaan de goede kant op. In 2004 werden er in totaal 458 stadionverboden uitgedeeld. Daarnaast werd er ook 316.000 euro boete geïnd.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat het de goede kant uit. In België zouden er maar 250 tot 350 potentiële hooligans zijn. Dat is niet te vergelijken met Nederland, waar afgelopen weekend Ajax- en Feyenoordsupporters met elkaar op de vuist gingen.

“Dit jaar is er een daling”, aldus een verantwoordelijke van het ministerie. “De harde kernen van Anderlecht, Antwerp, Standard en Club Brugge zijn uit elkaar gevallen. Het potentieel aan ruziemakers bij Ajax en Feyenoord is niet te vergelijken met België. Die vaststelling betekent niet dat onze aandacht verslapt, want in België lopen 250 tot 350 hooligans en 10.000 risicosupporters rond. Alleen is er een positieve tendens dat de problemen afnemen, zodat we omheiningen kunnen weghalen in stadions en supporters opnieuw instrumenten mogen meebrengen en met vlaggen kunnen zwaaien.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties