Analyse Helsingborg behoudt maximum

Nils Vanbellingen
Helsingborg behoudt maximum

In de Zweedse Allsvenskan werden maandag drie wedstrijden afgewerkt. Helsingborgs IF klopte verdiend IF Elfsborg met 3-0, terwijl Kalmar FF BK Häcken met 2-0 naar huis stuurde. Bekerwinnaar Djurgårdens IF raakte op eigen veld niet verder dan een ontgoochelend gelijkspel tegen Örgryte IS.

Helsingborg speelde een erg sterke wedstrijd en telde Elfsborg uit met knap combinatievoetbal. Al na 23 minuten schoot Christian Järdler een doorgekopte bal van Eldin Karisik binnen. Vlak na het uur ging Andreas Granqvist er na een mooie combinatie aan de middellijn alleen vandoor en werkte de bal met een beetje geluk over de doellijn. In de slotfase schoot Erik Wahlstedt na een knappe één-twee met Thando Mngonemi de bal al even knap in de linker bovenhoek en legde daarmee de 3-0-eindcijfers vast. Helsingborg blijft zo de enige ploeg met het maximum van de punten en staat aan de leiding in de Allsvenskan.

Kalmar FF was in een saaie wedstrijd de minst slechte ploeg tegen BK Häcken en won zo verdiend met 2-0. Tobias Carlsson in de eerste en César Santin in de tweede helft tekenden voor de doelpunten. DjurgÃ¥rden moest op eigen veld dan weer vrede nemen met een magere 2-2 tegen Örgryte. DjurgÃ¥rden was in de eerste helft nochtans de betere ploeg en mocht de rust in met een 2-1-voorsprong. Paulinho Guara had de bezoekers in de 18e minuut van dichtbij op voorsprong gebracht, maar Søren Larsen vanop de stip en Johan Arneng op assist van Tobias Hysén zorgden dat de situatie amper vier minuten later al volledig gedraaid was. DjurgÃ¥rden liet Örgryte in de tweede helft echter in de wedstrijd komen en bekocht dat met de gelijkmaker van opnieuw Paulinho Guara in de 65e minuut. De thuisploeg ging daarna wel nog op zoek naar de winnende treffer, maar moest toch toestaan dat Örgryte niet onverdiend met een punt naar huis keerde.

Zondag al was Malmö te sterk voor Gefle, terwijl Sundsvall - Landskrona en Assyriska - Halmstads onbeslist eindigden. Dinsdag speelt Göteborg thuis nog de topper tegen Hammarby.