Nam Cannavaro doping?

Kristof Blomme
| 0 reacties
Nam Cannavaro doping?
Foto: © SC

In Italië is een rel onstaan rond een documentaire die werd uitgezonden op Rai 2. Daarin is te zien hoe Fabio Cannavaro geïnjecteerd wordt met een middel voor hartpatiënten.

Fabio Cannavaro kreeg in 1999 door z'n clubarts Neoton toegediend. Dit gebeurde vlak voor de finale van de Uefa-cup met Parma tegen Marseille. Ook Veron bekende dat hij het middel toegediend kreeg. Op het moment van de feiten stond Neoton echter niet op de lijst van verboden middelen. Nu is het middel, dat gebruikt wordt bij mensen met een hartkwaal, niet meer verkrijgbaar. De spelers zelf begrijpen de commotie niet aangezien wat ze deden legaal was.

Anti-dopingbaas Gianni Petrucci vindt dat de beelden wel degelijk aantonen hoe ook het voetbal aangetast is door doping. Hij stelt dat wat hij gezien heeft hem doet duizelen. Het is niet omdat iets legaal is dat het daarom ook moreel aanvaardbaar is volgens hem. In Italië waren er al geruchten over het gebruik van doping. Dit werd vooral in verband gebracht met Juventus.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties