Ook PSV kan Twente niet kloppen

J. S.

FC Twente blijft het goed doen na de winterstop. De Tukkers verloren sinds januari geen enkele wedstrijd en zijn opgerukt naar de subtop. Ook PSV kon de ongeslagen reeks van Twente niet beëindigen. In, vooral na rust, een boeiende topper stond na 90 minuten een 2-2 eindstand op het bord.

Voor rust leken beide ploegen niet van plan voor spektakel te zorgen. PSV had een zware midweekwedstrijd in de benen en Twente leek niet beter te kunnen. Voor de bezoekers dreigde Vennegoor één keer, maar zijn kopbal ging op de paal. De thuisploeg dreigde via Touma en N'kufo.

Na rust brak de wedstrijd helemaal open. Culina zette de thuisploeg na 62 minuten spelen op voorsprong. PSV reageerde onmiddelijk met de gelijkmaker van Sibon als gevolg, binnen de vijf minuten. Twente was nauwelijks onder de indruk en één minuut na de gelijkmaker zette Touma de thuisploeg alweer op voorsprong.

PSV gaf het niet op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er een kwartier voor tijd. Zomer hief de buitenspelval op, Vennegoor of Hesselink profiteerde optimaal en schoot de bal onder Boschker door. Hierna werd er niet meer gescoord.

In Kerkrade werd er nog een wedstrijd afgewerkt. Roda JC won met 1-0 tegen NEC Nijmegen. Sergio zorgde tien minuten voor tijd voor het enige doelpunt.