Vermeulen hekelt Waalse vriendjespolitiek

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Vermeulen hekelt Waalse vriendjespolitiek
Foto: © SC

Herman Vermeulen kan de komende weken één van de grootste stunts uit zijn carrière realiseren, indien hij met Oostende in eerste klasse blijft. Deze winter was de kustploeg nog half dood, maar nu strijdt KVO – tegen de verwachtingen in – nog steeds mee om het behoud. Toch is Vermeulen bang voor de “duistere (Waalse) krachten in ons voetbal”.

Oostende staat momenteel 17e in de competitie. De kustploeg heeft evenveel punten als Bergen, dat 16e staat, en maakt dus nog steeds een goede kans op het behoud. Zeker als je het programma van Bergen bekijkt: de draken moeten nog naar Anderlecht en thuis wacht competitieleider Club Brugge.

In Het Nieuwsblad haalt Vermeulen alvast stevig uit naar zijn Waalse concurrenten uit Bergen: “
Dat de besten mogen winnen , zeggen ze. Maar dat mag je vergeten, zo werkt het niet. Als de voorzitter van La Louvière na het 4-1-verlies bij Bergen beweert beschaamd te zijn over zijn spelers, dan vertelt hij wat we allemaal weten, maar niemand durft uit te spreken. Er gebeuren rare dingen tegenwoordig. Het verschil in intensiteit tussen Bergen-La Louvière en Cercle-Oostende was opmerkelijk. De eerste match was een gezapig onderonsje. Wij kregen op bezoek bij Cercle, een commerciële concurrent, een lichte penalty tegen, werden er zelf één onthouden en pakten twee rode kaarten. Vlamingen gunnen het elkaar niet, hé. Als je dan achteraf hoort dat de scheidsrechter op de koop toe van Bergen afkomstig is, hou je helemaal een slecht gevoel over. We leven niet in Plopsaland, ik besef goed wat er allemaal gebeurt. Van bovenaf spelen commerciële en politieke belangen mee.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties