Mechelen en Lommel ontmoeten elkaar opnieuw

Niels Hendriks
| 0 reacties
Mechelen en Lommel ontmoeten elkaar opnieuw
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mogelijk spelen KV Mechelen en KVSK United alsnog tegen elkaar. De twee kampioenen van derde klasse A en B zouden zondag eventueel het seizoen feestelijk afsluiten Achter de Kazerne.

Tot voor kort waren de kampioenen van derde klasse A en B na het seizoen verplicht om in een heen- en terugwedstrijd uit te maken wie de definitieve kampioen van derde klasse wordt. Dit is echter niet langer verplicht door de KBVB. Maar KV Mechelen liet via hun website weten dat ze toch contact opgenomen hebben met KVSK United om te bekijken of het mogelijk is om aanstaande zondag Achter de Kazerne toch één wedstrijd tegen elkaar te spelen. Beide besturen bekijken momenteel de haalbaarheid van dit scenario en zullen eerstdaags hun beslissing meedelen.

De wedstrijd tussen KVSK United en KV Mechelen is meer dan alleen maar een onderonsje tussen de kampioenen van derde klasse. Twee jaar geleden gingen de eersteklassers KV Mechelen en Lommel SK in vereffening. De laatste thuiswedstrijd van wijlen Lommel SK tegen KV Mechelen werd een groot verbroederingsfeest tussen beide clubs met ondermeer een mars door Lommel. Degene die de beelden van deze memorabele wedstrijd nog eens willen bekijken kunnen hier de videoreportage van Voetbalkrant downloaden. KV Mechelen kon een nieuwe start maken in derde klasse. Lommel SK fusioneerde met Overpelt Fabriek en werd KVSK United Overpelt Lommel gedoopt. Beide clubs promoveren na twee seizoenen derde klasse nu terug naar de tweede nationale.

*UPDATE Ondertussen heeft KVSK United bevestigd dat de partij zondag 8 mei om 18.00u zal doorgaan Achter de Kazerne in Mechelen. De dag daarna spelen de Noord-Limburgers hun laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen Lutlommel voor de traditionele kermis.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties