Meer en meer steun voor Jan Plessers

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Meer en meer steun voor Jan Plessers
Foto: © SC

Volg Lommel SK nu via WhatsApp!

KVSK United blijft in de ban van Jan Plessers. De 20-jarige speler van KVSK zit momenteel in China, waar hij wacht op een behandeling voor zijn spierziekte A.L.S. Dinsdag hoopt hij de Chinese wonderdokter Huang Hongyun te ontmoeten.

Jan en zijn broer Raf, die meereisde naar China, hebben wel geen afspraak met de dokter, maar ze hopen hem dinsdag te ontmoeten bij een open consultatie. “We gaan dus met Jan in de rij zitten, en hopen dat we aan de beurt komen voor een gesprek. Ik wil dat de dokter onze Jan ziet”, aldus Raf. “We hebben geen afspraak, maar we wilden naar hier komen om vooruitgang te boeken. Daar bereik je veel meer mee dan heen en weer e-mailen. Thuisblijven is stilstaan, en stilstaan is achteruitgang. Ook hebben wij gehoord dat de wachtlijst voor deze behandeling meer dan een jaar is, en we willen dus proberen door persoonlijk contact Jan zo hoog mogelijk op die lijst te zetten.”

Ondertussen krijgt Jan heel wat steun vanuit België, ondermeer via de website www.steunjan.be: “We lezen elke dag de reacties op onze website, www.steunjan.be, en die doen ons goed. Het is fijn om te weten dat zoveel mensen begaan zijn met het lot van mijn broer”, vertelt Raf nog in Het Belang van Limburg. De website vertelt onder meer wat A.L.S. precies is en waar en wanneer er acties georganiseerd worden. Bovendien is er een gastenboek, dat ondertussen al 300 reacties bevat. Tenslotte is er ook een dagboek van Jan zelf, waarin hij vertelt over zijn reis naar China.

De steunacties in België schieten ondertussen als paddestoelen uit de grond. Op 9 mei speelt KVSK traditiegetrouw een oefenwedstrijd op het veld van Lutlommel. Er zal dan ook een tombola georganiseerd worden, waarvan de opbrengst integraal naar Jan Plessers gaat. Lutlommel is voor de 20-jarige voetballer de club waar het ooit allemaal begon.

Ook de Nederlandse club PSV Eindhoven steunt Jan. Zij zakken begin augustus af naar Limburg, om daar een oefenwedstrijd te spelen ten voordele van Jan. De halve finalist van de Champions League bevestigde tevens dat enkele gevestigde waarden zullen meespelen. De geste van PSV is niet verwonderlijk, aangezien Plessers nog een tijdje in Eindhoven speelde. Ook Simon Tahamata zal de nodige steun leveren.

Ondertussen is er ook meer duidelijkheid over de veiling ten voordele van Jan. Die zal op 25 mei starten en loopt tot 17 juni. Alles zal via de website www.steunjan.be verlopen. Er zullen onder meer spullen van BV's en topsporters geveild worden. Bijdragen voor de veiling zijn uiteraard meer dan welkom.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties