Schalke wint op een diefje

Jimmy Wouters

Schalke 04 kon weeral niet overtuigen. Het won weliswaar in Bielefeld, maar deed dit zonder te overtuigen. Ondanks het slabakkende spel, doet het toch goede zaken voor een Champions League ticket.

Schalke, met Vermant in de basis en Ailton op de bank begon nochtans niet slecht aan de partij. Na amper 10 minuten stond het al op voorsprong. Na een fout op Lincoln, schoot de Braziliaan zelf de strafschop binnen. Gaandeweg kwam Bielefeld beter in het spel. Toch kregen de Koningsblauwen op het halfuur nog dé kans op 2-0, maar Sand wist de mogelijkheid niet te verzilveren. Vervolgens ging de thuisploeg drukken. Vlak voor de pauze was het dan ook bijna raak, maar reserve doelman Christofer Heimeroth moest lijf en leden riskeren om de schoten van Vata en Boakye uit doel te houden.

Na de rust ging Bielefeld gewoon op haar elan door. Zo kreeg Vata nog een uitstekende kans, maar hij kopte onbegrijpelijk naast het lege doel. Schalke moest de wet van de sterkste ondergaan. Heimeroth ontpopte zich tot  man van de match door net als in de eerste helft knap tussen te komen op schoten van ondermeer Dammeier en Boakye. Schalke weerstond de aanvalsgolven van Bielefeld en vlak voor affluiten besliste de ingevallen Ailton de partij door er simpel 2-0 van te maken.

Belangrijke punten voor Vermant en co met het oog op het o zo belangrijke CL-ticket.