truitje over het hoofd is op voorhand verwittigen

Kristof Somers
| 0 reacties
truitje over het hoofd is op voorhand verwittigen
Foto: © SC

In de match tegen FC Groningen liep Arouna Koné een gele kaart op door zijn shirt over zijn hoofd te trekken. Over die kaart voor de Roda-speler is nog altijd veel discussie. Koné toonde namelijk zijn T-shirt met de tekst ‘For Kah’. Die was bedoeld om zijn ploegmaat Kah een hart onder de riem te steken nadat diens vriendin was overleden in een auto-ongeluk.

De publieke opinie liegt er alleszins niet om. Scheidsrechte Björn Kuipers had voor deze gebeurtenis een uitzondering moeten maken. De KNVB schermt met de uitleg dat de Ivoriaanse aanvaller op voorhand zijn actie aan de scheidsrechters had moeten melden. “Die kan hem dan adviseren hoe dit het beste te doen”, aldus een KNVB-woordvoerder.

Wiljan Vloet, trainer van Roda JC kan er alvast niet mee lachen. Hij vindt de uitleg van de KNVB niet kunnen. “Wat een onzin. Het is juist mooi dat dit uit het hart van Arouna kwam, het was oprecht”, zei Vloet.

De kaart die Koné kreeg is ook op sportief vlak een opdoffer. Als de spits in de volgende wedstrijd ook een geel karton pakt, dan is hij geschorst voor de laatste wedstrijd in de competitie tegen PSV. Roda zelf heeft natuurlijk niets meer te winnen in de Holland Casino Eredivisie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties