KV Mechelen wint vlot van Londerzeel

Truyens Himke

Londerzeel – KV Mechelen is de laatste wedstrijd die Maneblussers als derdeklasser hebben gespeeld. Vandaag en morgen wordt er nog wel getraind in Mechelen maar nadien is het vakantie.

De laatste wedstrijd van KV Mechelen tegen vierdeklasser Londerzeel was speciaal voor een heleboel mensen rond en op het terrein;
  • Hulptrainer Yves Cloots wist niet welke bank hij moest warm houden, Cloots was immers in de terug ronde zowel hulptrainer bij Londerzeel als bij KV Mechelen. Uiteindelijk koos hij de kant van de thuisploeg waar hij zich nog een laatste keer nestelde om nadien definitief naar Mechelen te verhuizen.
  • De familie Serbest: zowel Semih Osman Serbest (KVM) en broer Volcan Serbest (ex-KVM, nu Londerzeel) stonden nog eens samen op het terrein.
  • Alle supporters van KVM die bij deze hun ploeg voor de laatste keer als derdeklasser moesten aanzien.

Naast al dit werd er ook nog gevoetbald in Londerzeel en hoe? Londerzeel begon verrassend sterk aan de wedstrijd en eiste dan ook veel veldoverwicht op. Dit resulteerde in een mooie vrije trap van De Smedt in 7de minuut waarvoor Stoops tot het uiterste moest gaan om zijn netten schoon te houden.
Pas na veertien minuten konden we een eerste Mechelse kans noteren, maar Bert Dhont plaatse de bal over de deklat. De wedstrijd werd vooral op het middenveld gespeeld met af en toe een goede uitbraak van één van de twee ploegen. Maar tot scoren kwam het niet tot Steven Hilaerts op slag van rust het thuispubliek aan het juichen bracht. Na een vlijmscherpe counter stond het 1-0.

Na de koffie nam KVM echter het roer in handen en was het plezier uit voor Londerzeel, verder dan de eigen speelhelft kwamen ze niet meer. Doelwachter Haentjes kreeg het hard te verduren en na een constante druk bezweek hij dan toch in de 65ste minuut. Van Briel knalde staalhard vanuit de tweede linie en 1-1. Geen twee minuten later liet Dhont zijn tweede kans van de avond alweer liggen, de kapitein van Malinwa miste van dichtbij met het hoofd.
Maar als je blijft drukken en de kansen stapelen zich op gaat de bal er meestal wel in, vier minuten na de gelijkmaker zette Brida de 1-2 op het scorebord.
En diezelfde Brida kende geen medelijden met de thuisploeg als hij drie minuten later de 1-3 binnenlegde.
Beide ploegen kregen nadien nog één echte kans maar Tom Verelst zat goed tussen en voor Bert Dhont telt het spreekwoord ‘derde keer goede keer’ niet.

SK Londerzeel: Kristof De Zutter (’45 Benjamin Haentjens), Gerd Van Assche, Wim Van Wemmel, Kevin Stickens, Foad El Makrini, Volcan Serbest, Steven Hilaerts, Jens De Cat (’45 Samir El Makrini) (’84 Kristof Cloots), Davy De Smedt (’60 Gökser Horasanli), Koen Carlier (’81 Dirk Goovaerts), Thomas Geerinck

KV Mechelen: Kurt Stoops (’45 Tom Verelst), Jan Verlinden, Semih Osman Serbest, Ben Van Briel, Bert Dhont, Filip Steylemans (’45 Luiz Carlos de Brida), Patrick Goots (’25 Stefaan Hermans), Steven Ribus (’60 Kenny Rucquoy), Wesley Van Belle (’45 Johan Verheyen), Jeroen Coppens (’60 Maxime Bizet), Ewen Verheyden

Doelpunten: 45’ Hilaerts (1-0), 66’ Van Briel (1-1), 69’ Brida (1-2), 72’ Brida (1-3)