Veldbestorming kan Standard Uefa Cup kosten

Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Veldbestorming kan Standard Uefa Cup kosten
Foto: © SC

Tradities zijn er om in ere te houden, zo ook op Standard. Ter gelegenheid van de laatste thuiswedstrijd van het seizoen maakt men zich in luik op voor de traditionele veldbestorming. Gerust zijn er op Standard echter niet in, men kan immers nog een forfaitscore aan de broek krijgen als er te vroeg gejuicht wordt. Dit was reeds het geval tijdens het seizoen 2000-2001.

De ministeriële rondbrief die de voetbalwet in voege doet treden laat de mogelijkheid open voor de organisator van een sportwedstrijd om op georganiseerde wijze en veldbestorming toe te staan, en dit volgens strikte richtlijnen. In overleg met de sportieve leiding, La Famille des Rouches, en de lokale autoriteiten, heeft Standard dan ook beslist om deze toelating toe te passen.

Deze richtlijnen bevat ondermeer dat de supporters niet vroeger dan gemeld het terrein mogen bestormen. De politie wenst ook iedereen erop te wijzen dat het cordon, gevormd door de stewards, voor Tribune 4 niet mag verbroken worden om de bezoekende supporters uit te dagen. Vervolgens zullen dan de spelers van Standard op het balkon de supporters bedanken voor hun steun gedurende het voorbije seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties