Bayern neemt spectaculair afscheid van stadion

Jimmy Wouters

Bayern München – 1.FC Nürnberg 6-3

Bayern München en 1.FC Nürnberg hebben met een doelpuntenrijk duel afscheid genomen van het Olympiastadion. De landskampioen won uiteindelijk met 6-3.

Bayern was oppermachtig en was gebrand haar thuishaven een passend eervertoon te geven. Al na 8 minuten bracht Pizarro de thuisploeg op voorsprong. De landskampioen dartelde vervolgens rustig voorbij Nürnberg, dat alleen maar kon toekijken op de Beierse suprematie. Zo stond het na een halfuur spelen al 3-0 dankzij doelpunten van Ballack en Makaay. De Nederlander mocht 5 minuten voor rust vanop 11 meter de 4-0 tegen de touwen schieten. Enkele minuten later kreeg Kahn pas zijn eerste bal te verwerken. Vlak voor rust werd het zelfs 5-0 dankzij Deisler

Na de pauze kwam Nürnberg dan eindelijk in de partij.  Toch had een eigendoelpunt van Martin Demichelis nodig om ietwat in de match te komen. Bayern ging vervolgens wat achterover leunen, maar kwam toch nog enkele malen gevaarlijk voor doel. Zo zag het pogingen van Deisler en Makaay door Schäfer gestopt worden. 10 minuten voor tijd wist Bayern dan toch weer het doel te vinden. Na een simpele combinatie met Pizarro mocht Deisler zijn tweede van de middag binnenschieten. De weerstand van Nürnberg was hiermee echter niet gebroken en de verdediging van Bayern moest zich binnen vijf minuten twee keer gewonnen geven. Het was de ingevallen Slovak die beide doelpunten voor zijn rekening mocht nemen.

Schalke 04 – Borussia Dortmund 1-2

In de zeer beladen rivierderby ging Borussia Dortmund op bezoek bij Schalke 04. Alle doelpunten vielen voor het rustsignaal.

Het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen. Een hoekschop van Rosicky belandde op het hoofd van de vrije Sebastian Kehl, die ongehinderd mocht binnenkoppen. Long mochten de Borussen niet van de voorsprong genieten, want twee minuten later hingen de bordjes al in evenwicht. De vrijstaande Waldoch mocht een voorzet van Lincoln met het hoofd voorbij doelman Weidenfeller werken.

In een verder matig duel was het Lars Ricken die voor de winnende treffer zorgde. Een volley van Kringe werd eerst nog gekeerd door Heimeroth, maar goalie van Schalke was echter kansloos rebound.  Na de pauze werd er vornamelijk voor iedere bal gevochten, maar echt boeiend was de partij niet.

Zo wint de ploeg van Van Marwijk voor het eerst sinds 1996 de belangrijkste derby van het Ruhrgebied en verliest Schalke wederom punten in de strijd om directe kwalificatie voor de Champions League en mag Borussia Dortmund blijven hopen op Europees voetbal.

VfL Wolfsburg – Bayer Leverkusen 2-2

Leverkusen moest in deze 33ste speelronde op bezoek bij VfL Wolfsburg. De club van Erik Gerets begon het seizoen sterk maar moet nu genoegen nemen met een plaats in de middenmoot.

De thuisploeg begon sterk aan het duel. Het speelde redelijk goed en stond dan ook verdiend 2-0 voor bij de rust. De doelpunten werden gemaakt door Karnhan en Braderic.

Na de koffie deed Franca iets terug namens Bayer. Op aangeven van Berbatov schoot de Braziliaan, ongedekt, overhoeks binnen. Vlak voor affluiten was het Bierofka die Leverkusen na subtiel hakballetje van Bernd Schneider langszij bracht.