Laatste speeldag in de Premier League

Yves Dekoning
| 0 reacties
Laatste speeldag in de Premier League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De 38ste speeldag van de Premier League wordt op zondag 15 mei 2005 afgewerkt. De belangrijkste prijzen zijn verdeeld, maar onderin is de spanning te snijden. 


Chelsea jaagt op records

Kampioen Chelsea is op recordjacht. De Blues kunnen aan 97 punten raken als ze zegevieren in Newcastle. Bovendien slikte de miljoenenploeg van Roman Abramovich dit seizoen nog maar veertien goals, twee minder dan het oude record van Liverpool. In 1979 kreeg het team van de legendarische Bob Paisley er zestien tegen. 


Champions League voor Arsenal, United en Everton

Ook Arsenal kende een sterk jaar met 83 punten, en staat los tweede. Toch zullen de Gunners hun jaar in schoonheid willen eindigen in Birmingham. De Champions League werd immers alweer een ontgoocheling. Nummer drie is me zekerheid Manchester United. De Mancunians spelen in Southampton een levensbelangrijk duel voor de thuisploeg. Everton verzekerde zich als vierde ploeg van een plaatsje in de Champions League volgend seizoen. Toch zal het uitkijken zijn naar het ereduel met Bolton, sinds vorige week zeker van Uefa Cup.


Uefa Cup: rechtsreeks duel

Bolton deelt de vijfde stek met Liverpool, dat Aston Villa ontvangt. De thuisploeg zit met zijn hoofd al in Istanbul, en mist een aantal sterkhouders. Voor Villa was de Uefa Cup net te hoog gegrepen. Middlesbrough heeft momenteel de zevende plaats in handen, maar doet er goed aan een punt te rapen tegen Manchester City. De ploeg is aan een sterke opmars bezig en kan nog naar Europa als er gewonnen wordt. Ook voor Tottenham zit dat er nog in, maar dan moet City winnen en moeten de Hammers het met drie doelpunten halen. Kind van de rekening zou Blackburn moeten worden. 


De degradatiestrijd: wie van de vier?

Onderaan is de spanning ongelooflijk intens. Uit het kwartet Norwich, Southampton, Crystal Palace en West Brom is niemand zeker van behoud op degradatie. Drie van de vier moeten er uit, één ploeg mag de champagne laten knallen. Norwich heeft de beste papieren in handen. Winnen in Fulham volstaat voor de Canaries om zich te redden. Southampton en Crystal Palace volgend op één punt van Norwich, maar hebben beiden een beduidend beter doelsaldo. Bij verlies van Norwich zou dus een gelijkspel kunnen volstaan voor de Saints tegen Manchester United, of voor Palace in Charlton. Als beiden gelijk spelen, of met hetzelfde verschil winnen, staat Palace één goal in het krijt. Ook voor West Bromwich Albion is de situatie niet hopeloos. De Baggies moeten wel hopen dat de drie concurrenten niet winnen, en zelf Portsmouth verslaan.  


Alle wedstrijden op een rijtje. =>


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties