Strijd om degradatie nog volop aan de gang

P V

Net als aan de top van het klassement (verslagen vindt u hier) is het onderaan het klassement in de Franse Ligue 1 nog ongemeen spannend. FC Istres was al zeker van de degradatie, maar voor de twee andere degradatieplaatsen, kwamen nog maar liefst acht ploegen in aanmerking met nog drie speeldagen te gaan.

Caen deed een uitstekende zaak met het oog op het behoud. Na de 2-3-overwinning tegen Marseille op de vorige speeldag, won Caen nu met 2-0 van Saint-Etienne. Net voor rust kwam de thuisclub op voorsprong toen Watier de bal in doel werkte. In blessuretijd van de wedstrijd werd het nog 2-0 dankzij Zubar.

Ook Nice deed een goede zaak. Het versloeg rechtstreeks concurrent Ajaccio met 0-1. Larbi maakte het enige doelpunt van de wedstrijd in de 53ste minuut.

Strasbourg won ook van een rechtstreeks concurrent. De winnaar van de Coupe de la Ligue versloeg Metz met 3-1. Niang bracht de thuisploeg net voor het halfuur op voorsprong, maar niet veel later maakte Leca gelijk. Pagis bezorgde Strasbourg alsnog de verdiende overwinning op het einde van de wedstrijd. Hij scoorde tweemaal in het laatste kwartier.

FC Istres, dat al zeker is van degradatie, won met 1-0 van Toulouse. In een eindeseizoensmatch maakte Ourahou tien minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd. Sirieux werd net na het uur nog uitgesloten bij de bezoekers.

In een andere wedstrijd waar niets meer te winnen of te verliezen viel, speelden PSG en Sochaux 2-2 gelijk. Santos bracht de bezoekers op een comfortabele 0-2-voorsprong, maar in blessuretijd kwam PSG alsnog langszij via doelpunten van Armand en Yepes.

Kampioen Lyon speelt zondagavond nog tegen Bordeaux.