Analyse Eindronde: eerste schifting, Lovendegem wint barrage

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Eindronde: eerste schifting, Lovendegem wint barrage
Foto: © SC

Op de eerste speeldag van de eindronde in Vierde Klasse werd de eerste schifting uitgevoerd. Opvallend was dat van de zes wedstrijden 5 bezoekende ploegen aan de winnende hand bleven terwijl slechts Zottegem als thuisploeg overeind bleef.
 
De duels RC Lebbeke versus Couillet en WS Lauwe contra Oudenaarde eindigden na de reglementaire speeltijd onbeslist. Couillet haalde het uiteindelijk via de verlengingen terwijl Oudenaarde slechts vanop de stip Lauwe kon uitschakelen.
 
Bij RC Lebbeke had Hauben al in de initiële minuut de thuisploeg vanop de stip op voorsprong gebracht. Net voor rust zorgde Rinaldi Da Silva voor de gelijkmaker. Hoe beide ploegen ook aandrongen de verlengingen zouden uiteindelijk de beslissing brengen. In de tweede verlenging sloeg Couillet zijn slag via Da Silva en Steens die in evenveel minuten de bezoekers naar de volgende ronde schoten.
 
Het duel tussen Mariembourg en Rupel Boom bleef spannend tot het bittere einde. De Rupel-Boom fans werden voor hun aanmoedigingen beloond toen Bouwmeester zes minuten voor tijd de Steenbakkers naar de tweede ronde knalde.
 
Met een toppot van De Smedt zorgde Londerzeel voor een riante uitgangspositie. Nog voor rust slaagden Van Den Abeele en De Brabander er niet in om Zottegem alsnog langszij te brengen. Toen even na de hervatting Van Den Abeele een collectieve actie De Brabandere-Moreels omzette naar de gelijkmaker steeg de Zottegemse hoop. Desondanks was het slechts in de slotfase dat Van Durpel de thuisploeg op rozen plaatste met de verdubbeling. Daarna verhinderde thuisdoelman Van Den Bossche met een sublieme ingreep bezoeker Serbest  van de gelijkmaker.
 
WS Lauwe en Oudenaarde vochten voor wat ze waard waren. Aan beide kanten kwamen er kansen maar geen enkele kon worden verzilverd. Ook in de verlengingen konden geen van beide het verschil maken. Niettemin moest Oudenaarde met 10 verder toen Verhoene in de eerste verlenging werd uitgesloten. Vanop de stip toonden de bezoekers zich koelbloediger door vier penalty’s te scoren. Lauwe kwam niet verder dan twee penaltytreffers.
 
Ook Montegnée gaat naar de tweede ronde al kregen ze het niet op een schotel aangeboden bij YC Millen. Nadat aanvankelijk Licata de bezoekers op voorsprong tilde kwam de thuisploeg via een owngoal van Wolffs op gelijke hoogte. In het slotkwartier viel de beslissing toen eerst de thuisploeg via Coppejans de volgende ronde zag opdoemen. In de laatste 10 minuten zette Montegnée echter orde op zaken met doelpunten via Serchia en Licata.
 
In een evenwichtige partij bleven Olen en Mol-Wezel mekaar bestoken zonder echt gevaar te creëren. Halfweg eerste helft brak Berrevoets de ban met de bezoekende openingstreffer. Nog voor rust bleek Olen uitgeteld wegens een owngoal van Van Orshagen. Nadien behield Mol-Wezel de controle over de wedstrijd en moest de thuisploeg het hoofd buigen.
 
 
Programma tweede speeldag op zondag 22 mei : Montegnée – Wevelgem City ; Couillet – Oudenaarde; Rupel Boom – Mol-Wezel; Zottegem – Union Namen
 
Anderzijds won SK Lovendegem de barragewedstrijd tegen Overijse zodat de blauw-gele club ook volgend seizoen in Vierde Klasse blijft spelen. In de eerste helft waren de bezoekers genoodzaakt zich defensief op te stellen. Doelpogingen van Neirynck en De Ridder werden van de bezoekende lijn geveegd. Na de hervatting toonde Overijse-doelman Goos zijn klasse door pogingen van Ben Kadi en De Ridder te verijdelen. Toch lag hij aan de basis van verlies toen hij een bal niet onder controle kreeg en De Ridder dat genadeloos afstrafte. Uitbundige thuisvreugde want hiermee mocht Lovendegem zich nog steeds een vierde klasser noemen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties