Extra speler benaderd voor omkoping *UPDATE*

Dieter V.A.
| 0 reacties
Extra speler benaderd voor omkoping *UPDATE*
Foto: © SC

Volgens regionale zender Kanaal 3 zal Red Star Waasland ook nog een tweede klacht indienen in de omkopingszaak tegen Geel. Jerry Poorters beschuldigde Geel eerder al van omkoping. Volgens de middenvelder werd hem 6000 euro beloofd indien Waasland de wedstrijd zou verliezen. 

Na de wedstrijd van afgelopen maandag twijfelde het bestuur van Waasland geen minuut en diende een klacht in bij de politie en Belgische voetbalbond. Een dag na het verrassende verhaal van Poorters komt Waasland weer naar buiten met een klacht. Een tweede speler van Red Star zou net als Poorters benaderd zijn om de wedstrijd verliezend af te sluiten. Het zou gaan om Sebastien Defoor

In Het Laatste Nieuws bekent Luc Van Opstal, voormalig beheerraadslid van Geel, dat hij Poorters belde. Hij had het nummer naar eigen zeggen gekregen van Bruno Belmans, manager van Geel. Na de competitiematch tussen Geel en Waasland op 23 april zou de vader van Poorters aan Vic Keersmaeker, voorzitter bij de Antwerpse club, gevraagd hebben om een transfer naar Geel. Omdat ze iemand nodig hadden op links hebben ze de kwestie voorgelegd aan de sportieve cel. Uiteindelijk zijn ze toch niet van plan om Poorters, die tot de scholieren voor Geel uitkwam, aan te trekken.

Van Opstal moest dus bellen naar Jerry Poorters om te zien wat de eisen van de speler waren en of Geel daaraan kon voldoen. Wanneer het verhaal aan de verdediger zelf wordt voorgelegd moet hij lachen. Volgens hem ging het zeker niet om tekengeld in verband met een transfer. De man die hem opbelde noemde zijn naam niet. Hij vroeg of Poorters Geel wou helpen. De achterspeler antwoordde hierop dat hij dit niet wou. Daarop kreeg hij als antwoord dat hij er 250.000 frank mee kon verdienen. Maar weer weigerde Poorters dit.

EĆ©n ding is zeker, het laatste woord over deze soap is nog niet gezegd...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties