Voetbaloverzicht CANAL+ 20 tot 23 mei

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Voetbaloverzicht CANAL+ 20 tot 23 mei
Foto: © SC

Het voetbalseizoen loopt bijna af, dus is ook logischerwijs het voetbal op televisie wat minder. Toch wist CANAL+ ook voor dit weekend een mooi voetbalaanbod in elkaar te knutselen. We geven u alvast een voorproefje:

Vrijdag 20 mei om 20u25 op CANAL+BLAUW
SERIE A: AC MILAN – PALERMO

De Oude Dame kan vrijdagavond in haar luie zetel kampioen worden. Als Milan niet wint van Palermo, pakt Juve de scudetto. De rossoneri gaan er alles aan doen om dat scenario te vermijden en stiekem dromen ze nog van de titel. Tegenstander Palermo staat momenteel zesde – goed voor een Europees ticket - en wil dat zo houden. AC Milan – Palermo, met commentaar van Niko Lainé.

Zaterdag 21 mei om 15u25 op CANAL+BLAUW
BUNDESLIGA: FREIBURG - SCHALKE 04

Van voetbal hebben ze niet veel kaas gegeten in Freiburg. Achtentwintig goals gemaakt, tweeënzeventig tegen, éénentwintig nederlagen en nauwelijks achttien punten: op alle vakken is Freiburg de slechtste van de klas. Schalke mag dus geen probleem hebben om de drie punten te pakken en de tweede plaats te behouden. Commentaar bij Freiburg – Schalke 04 is van Bram Lambert.

Zaterdag 21 mei om 17u25 op CANAL+BLAUW
BUNDESLIGA: STUTTGART - BAYERN

Stuttgart kan z’n Champions League-ticket nog kwijtspelen op de slotspeeldag. Hertha en Bremen liggen nog op de loer. Stuttgart moet winnen tegen Bayern om zeker te zijn. En dan kan het zelfs hopen op de tweede plaats, als Schalke uitschuift in Freiburg. Commentaar bij Stuttgart – Bayern is van Luc Van Doorslaer. Aansluitend krijgt u een samenvatting van Freiburg – Schalke 04.

Zaterdag 21 mei om 19u35 op CANAL+BLAUW
JUPILER LEAGUE: OOSTENDE - STANDARD

Goed weer aan de kust, dat staat eraan te komen. Goed voetbal, da’s een ander verhaal. KV Oostende is zeker van degradatie en speelt volgend seizoen in tweede. Maar ze willen in stijl afscheid nemen. KVO wil winnen van Standard, dat ten allen prijze z’n Uefacupticket zal verdedigen. Oostende – Standard, met commentaar van Gui Polspoel en Hein Vanhaezebrouck. Tactische analyse: Wim De Coninck. Lijninterviews: Wim Heidbüchel. We houden u tijdens de uitzending ook op de hoogte van de ontwikkelingen in Cercle Brugge – Genk, met interviews van Niko Lainé.

Zaterdag 21 mei om 22u15 op CANAL+BLAUW
LIGUE 1: MARSEILLE - LYON

Lyon is al weken, eeuwen lijkt het wel, kampioen van Frankrijk. Olympique baadt dus al in een vakantiesfeer. Dat andere Olympique, uit Marseille, knokt nog voor een Uefacupticket. Het heeft nog twee weken om de klus te klaren. Marseille – Lyon, met commentaar van Carlo Wilmots. Wie zaterdag andere plannen heeft, krijgt een herkansing op zondag: om 14u25 start dan een half uur durende samenvatting van Marseille - Lyon.

Zondag 22 mei om 14u55 op CANAL+BLAUW
SERIE A: LIVORNO - JUVENTUS

Winnen in Livorno, da’s alles wat Juve nog scheidt van een nieuw titelfeest. Moeilijk kan dat niet zijn, want Livorno staat negende en speelt nergens meer voor. De Oude Dame aan het feest in Livorno ? We zullen zien. Commentaar is van Niko Lainé.

Zondag 22 mei om 16u55 op CANAL+BLAUW
SERIE A: SAMPDORIA - INTER

Sampdoria geraakte vorige week niet voorbij Udinese. Udinese blijft vierde, Samp blijft op een zucht staan. Dit weekend kan die situatie veranderen, maar dan moeten de Genuezen eerst afrekenen met Internazionale. Samp – Inter, met commentaar van Bram Lambert.

Zondag 22 mei om 20u55 op CANAL+BLAUW
PRIMERA DIVISION: BARCELONA - VILLARREAL

Hondertwintig duizend euro hadden die van Barça over voor een spetterend kampioenenfeestje. Zoiets laat ongetwijfeld z’n sporen na. En daarop hopen ze natuurlijk bij Villarreal, dat z’n derde plaats wil vasthouden tot de finish. Barça – Villarreal, met commentaar van Gui Polspoel.

Maandag 23 mei om 20u op CANAL+BLAUW
BVO

BVO is ons wekelijks buitenlands voetbaloverzicht. Robin Janssens fietst in een dik uur door de hoogtepunten van de Ligue 1, de Serie A, de Bundesliga en de Primera División:

SERIE A Overzicht zevenendertigste speeldag met oa Livorno - Juventus - Parma en AC Milan - Palermo.

LIGUE 1 Overzicht zevenendertigste speeldag met oa Marseille - Lyon en Lille - Ajaccio.

BUNDESLIGA Overzicht vierendertigste speeldag met oa Stuttgart – Bayern en Freiburg - Schalke 04.

PRIMERA DIVISION Overzicht zevenendertigste speeldag met oa Barcelona - Villarreal en Real Madrid - Atlético.

U krijgt ook nog een overzicht van ons rijk sportaanbod en natuurlijk de rubriek waar niemand genoeg van krijgt, het doelpunt van de week. En ook deze week drie heruitzendingen, dus kansen genoeg. Maandag om 22u50, en dinsdag om 18u en 20u30.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties