Roeselare wint, Geel komt niet verder dan gelijkspel (+foto's)

Steurbaut Kersten

KSV Roeselare staat een stap dichter bij de promotie naar eerste klasse. De West-Vlamingen pakken in de eindronde  6 op 6 na een 0-2 overwinning op Antwerp FC. Verbroedering Geel, algemeen gezien als de grootste concurrent van Roeselare, bleef in eigenhuis op een 1-1 gelijkspel steken tegen Red Star Waasland.

Maandag moest Roeselare tot in de slotminuut wachten vooraleer het de drie punten kon thuishouden tegen Antwerp. Op de Bosuil kregen de Rodenbach-jongens sneller zekerheid over de volle winst. Al na twee minuten opende Christophe Lauwers  de score, die op het kwartier verdubbeld werd door Rocky Peeters.

Achter De Leunen heerste er een gespannen sfeertje na de vermeende omkooppogingen van Geel. Waasland kwam op voorsprong na een doelpunt van Jurgen Van Den Bossche, maar nog voor de rust haalde de thuisploeg haar achterstand terug op via Bjorn Daelemans. Na de rust kwam geen van beide ploegen nog tot scoren.

Na twee speeldagen neemt Roeselare de leiding met het maximum van de punten. Geel behaalde 4 op 6. Voor Waasland en Antwerp wordt het moeilijk eerste klasse te halen met respectievelijk 1 en 0 op 6.

Zondag kan Roeselare concurrent Geel op 5 punten zetten als het in eigen huis wint tegen de jongens van Peter Maes. Antwerp en Waasland spelen in Deurne hun laatste kansen uit.