Komt promotie Celta in gevaar?

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Komt promotie Celta in gevaar?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Celta de Vigo is nog niet zeker van promotie naar de Primera Division. De Galicische club stelde afgelopen weekend een niet-speelgerechtigde speler op en moet zijn feestje voorlopig nog even uitstellen.

In Spanje geldt er een speciale regel om competitievervalsing te vermijden. Een club mag in de laatste vier wedstrijden van de competitie alleen spelers opstellen die minstens tien wedstrijden hebben afgewerkt in de loop van het voorbij seizoen. Celta stelde zondag tegen Xerex met Toni Moral een speler op die nog maar 5 wedstrijden op zijn actief had. Tegen het reglement volgens concurrenten Alavés, Cádiz en Recreativo de Huelva. Zij dienden een klacht in tegen Celta de Vigo. Eibar, dat ook nog kans maakt op promotie, diende geen klacht in. Volgend weekend staat immers Celta - Eibar op het programma.

De Spaanse voetbalbond start een onderzoek om na te gaan of een disciplinaire sanctie hier op zijn plaats is. Indien de bond de klachten van Alavés, Cádiz en Recreativo aanvaardt riskeert Celta een boete en een aftrek van drie punten in de competitie. Hierdoor zou de club nog niet zeker zijn van promotie en is het verplicht om de wedstrijd tegen Eibar te winnen om niet naast een eventuele promotie te grijpen.

Bij Celta blijven ze er voorlopig rustig bij. Speler Gustavo Lopez vertelde tegen Marca dat hij alle vertrouwen heeft in de juridische mensen van de club. 'En anders moeten we er maar voor zorgen dat we tegen Eibar spelen om te winnen en om de supporters vreugde te brengen; En natuurlijk ook om kampioen te worden.'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties