Groep 3: Portugal op zuinige manier

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Groep 3: Portugal op zuinige manier
Foto: © SC

Portugal heeft zijn taak in Tallin volbracht. Tegen Estland zorgde Cristiano Ronaldo voor het enige, en dus zeer belangrijke, doelpunt in de wedstrijd. Dankzij deze overwinning tellen de Brazilianen van Europa drie punten voorsprong op hun dichtste concurrent, Slovakije.

Slovakije deed in Luxemburg nochtans wat het moest doen. Onze kleine buur verloor met 0-4 van de Slovaken. Doelpunten mooi verdeeld: twee per helft. Nemeth opende na vijf minuten al de score en de onvermijdelijke Mintal trok het laken na vijftien minuten al naar Slovaakse kant. Na de kantwisseling diepten Kisel en Reiter de score nog verder uit.

In de derde wedstrijd in groep drie haalde Letland het van Liechtenstein. Ook de Letten deden dit op een zuinige manier.   Iemants Bleidelis zorgde na zestien minuten met zijn doelpunt voor de 1-0 eindstand Letland telt 13 punten uit 8 wedstrijden, maar lijkt echter weinig kans te maken om de stunt van Portugal 2004 te herhalen.

Portugal lijkt op weg naar Duitsland, al kan het tijd snel keren in voetbal. Voor de tweede plaats lijkt het een strijd te worden tussen Slovakije en Rusland. De Russen tellen drie punten achterstand op de Slovaken, maar ze hebben nog wel een wedstrijd tegoed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties