Argentinië wint openingspartij Confed Cup

Steurbaut Kersten

Argentinië heeft vrij gemakkelijk de openingswedstrijd van de Confederations Cup met 2-1 gewonnen van Tunesië. De zege voor de Argentijnen, die makkelijk de bal rondtikten, was verdiend. Maar imponeren deden de jongens van Pekerman allerminst.

Tunesië begon het vlotste aan de partij. Al bleef het bij een onschuldig schotje van Trabelsi, ondanks de inzet. Argentinië kwam beter in de partij en was na 10 minuten dicht bij de openingstreffer, maar een goed keepende Fadel hield Saviola van een doelpunt. Na een dik half uur werd het dan toch 1-0 na een omgezette strafschop van een voor de rest onzichtbare Riquelme. Al had het toen eigenlijk al 0-1 kunnen staan, maar Nari trapte een eerdere strafschop aan de overkant ver naast. In de slotfase van de eerste helft was Argentinië nog dicht bij de 2-0, ware het niet dat zowel Saviola, als Sorin en een bedrijvige Galletti de aangeboden kansen de nek omwrongen.

In het tweede bedrijf bracht Lemerre aanvaller Santos in om voor meer Tunesische druk te zorgen. Argentinië hield de bal echter gemakkelijk bij en na 55 minuten was Gabriel Heinze dicht bij de 2-0. Zijn vrije trap belandde langs de verkeerde kant van de paal. Twee minuten later was het wel raak voor Argentinië. ‘Konijntje’ Saviola tikte een voorzet van Galletti mooi voorbij Fadel in doel. Match beslist. Toch kwamen de Tunesiërs terug in de wedstrijd. Guemamdia liet zich makkelijk vallen in de 16 en trapte de tweede strafschop voor zijn ploeg wel binnen. Tot veel meer waren de jongens van Lemerre niet in staat. Het was integendeel Argentinië dat via de ingevallen Tevez en Riquelme nog enkele keren gevaarlijk was. Maar zij vonden nogmaals Fadel of een verdediger in nood op hun weg naar doel.