Djuric wint match voor Halmstads BK

viki meeuwis

Er werden slechts drie wedstrijden gespeeld gisterenavond op de 10e speeldag van de Allsvenskan.
Halmstad staat voorlopig tweede in de rangschikking, nieuwkomer Gelfe dat verloor van Elfsborg staat momenteel voorlaatste.

Hamstads BK – BK Häcken: 1-0

De beste speler van de avond was Dusan Djurics van Halmstads BK. Niet alleen zorgde hij voor mooie en goede passes, hij won ook makkelijk de duels van Stig Töfting op het middenveld. De Deen staat nochtans wel bekend om zijn nogal agressieve houding op het veld. Nadat Jimmy Dixon van Häckens onnodig hard uithaalde in een duel met Preko kreeg Halmstad in de 65e minuut een vrije trap toegewezen. De bal lag op twintig meter, Tommy Jönsson zette zich klaar om de vrije trap te nemen maar het was uiteindelijk Djurics die de bal keihard over de muur en perfect in het doel schoot. Halmstads BK komt met deze overwinning voorlopig op de tweede plaats terecht.

Gefle IF – Elfsborg IF: 1-2

In de eerste helft kwam Elfsborg via een doelpunt van Alexandersson op het half uur met 0-1 op voorsprong. Kort na aanvang van de tweede helft zag de ploeg van trainer Haglund een tegendoelpunt van Woxlin tegen de netten belanden. Tijd voor een wissel dus. De nieuwste aanwinsten van Elfsborg Anders Svensson en Mathias Svensson zijn niet voor 1 juli speelgerechtigd. Het was daarom de taak van Joakim Sjöhage om voor minstens een doelpunt te zorgen. Kort nadat hij op het veld verscheen zorgde hij inderdaad voor de definitieve eindstand: 1-2.

Hammarby IF – Örgryte IS: 0-0

Hammarby kreeg in deze match kans na kans na kans maar kon geen doelpunt versieren.
Al in de vierde minuut miste Runström de kans om Furuseth-Olsens pass in een goal om te zetten. Rond de twintigste minuut kwamen Runström en Sleyman dicht bij een doelpunt, beide kansen in de hoek van de goal, maar wederom net geen goal. Vlak voor het einde kon Furuseth-Olsen er alleen vandoor maar de doelpoging werd mooi gepareerd door doelman Dick Last.

In de tweede helft was het eigenlijk hetzelfde scenario. Maar in de 82e minuut kon Piñones-Arce de bal er dan toch in krijgen. Dat was buiten scheidsrechter Stålhammar gerekend die daar, onterecht, voor offside blies. Tien minuten later kwam Zengin voor doel, maar doelman Last kon nogmaals redding brengen voor Örgryte.
Nog geen minuut later werd Piñones-Arce door Jukka Sauso getackled in het strafschopgebied. Tot verbazing van Hammarby en de aanwezige toeschouwers liet Ståhlhammar de speler vrijuit gaan en stond geen penalty toe. De stemming was dan ook om te snijden na de wedstrijd. Dit scoreloos gelijkspel betekent ook dat Hammarby op de 9e plaats blijft hangen en Örgryte net erna op de 10e.