Sancties na Parma - Bologna

K M
| 0 reacties
Sancties na Parma - Bologna
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Disciplinaire commissie van de Italiaanse voetbalbond heeft redelijk zware straffen uitgesproken naar aanleding van de incidentrijke slotfase in de wedstrijd Parma - Bologna. Zo mag Parma-trainer Pietro Carmignani (foto) de drie volgende wedstrijden vanuit de tribune volgen.

Zoals verwacht werd de heenwedstrijd van de testmatch tussen Parma en Bologna omtrent het behoud in de Italiaanse hoogste klasse een beladen duel. Toen in de slotfase Parma voor een derde keer appelleerde voor een strafschop en die evenveel keer niet kreeg, sloegen de stoppen door op de Parma-bank.

Maar ook van de kant van Bologna sprong men recht waardoor beiden banken met elkaar in de clinch gingen. Gevolg was dat beide trainers en de spelers Luca Bucchi (Parma) en Christian Amorosso (Bologna) werden weggestuurd.

Gisterenavond werd dan de strafmaat bepaald. Carmignani kreeg drie speeldagen schorsing, terwijl zijn collega bij Bologna Carlo Mazzone twee wedstrijden niet mag plaatsnemen op de bank. De beide spelers kregen één speeldag schorsing met een geldboete van 2300 euro. Parma zal komende zaterdag ook geen beroep kunnen doen op middenvelder Andrea Pisanu, want die liep tegen een fatale gele kaart aan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties