Gaat De Ridder voor Israël voetballen?

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Gaat De Ridder voor Israël voetballen?
Foto: © SC

Nederland dreigt een grote voetbalbelofte kwijt te spelen aan Israël. Daniel De Ridder, een veelbelovende rechtsbuiten van Ajax Amsterdam, heeft een aanbod gekregen van de Israëlische bondscoach Avraham Grant om voor de Israëlische nationale ploeg te voetballen. De Ridder heeft namelijk een Israëlische moeder en kan dus voor Israël voetballen. Hij werd ook nog nooit opgeroepen voor de Nederlandse nationale A-ploeg, maar wel voor de beloftenploeg. Naar verluidt denkt De Ridder ernstig over dit voorstel na.

Een nieuw reglement zegt dat als je nog niet voor een A-ploeg als international uitkwam, je nog altijd mag kiezen voor welk land je zal uitkomen. Vroeger was het zo dat als een speler ook al jeugdselecties achter zijn naam had, hij niet meer kon veranderen. Door die nieuwe regel die nu al twee jaar geldt, koos ook in België Onder Turaci voor de Turkse nationale ploeg ondanks tal van selecties voor de Belgische nationale jeugdploegen.

Bij Ajax was De Ridder's invloed afgelopen seizoen beperkt. Hij nam een veelbelovende start in het seizoen 2003-2004, maar in het voorbije seizoen startte hij maar twee keer in de basis bij de Amsterdammers. Toch wordt zijn naam met grote clubs in verband gebracht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties